Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Vi firar Sveriges nationaldag på plats i Afghanistan

afghanistanstyrkan

Överste Niklas Niemi håller tal i samband med nationaldagsfirandet.

När man är på insats är firande av traditioner extra viktiga och ofta ett minne som många kommer ihåg länge efter hemkomsten. Vår Svenska flagga är i centrum denna dag då kontingenten samlas för att fira nationaldagen på de platser där vi är stationerade.

I Afghanistan jobbar vi svenskar även under nationaldagen, alla dagar är arbetsdagar när man är på internationell insats.

När i princip alla avslutat sina arbeten för dagen var det så äntligen dags att fira nationaldagen. 

På campen i Mazar-e-Sharif samlades kontingenten på Villan och avnjöt tal, sång och en välförtjänt grillkväll.

Att fira nationaldagen långt hemifrån, i ett härjat land som Afghanistan, ger ett litet annat perspektiv på nationaldagens innebörd. Hemma reflekterar man ju kanske inte lika mycket på vårt sätt att leva och vad vår nation har åstadkommit, sade chefen för FS 37 överste Niklas Niemi vid sitt tal.

Förra året firade jag nationaldagen på Skansen och Logården, tacksamt undrar jag ibland om det finns ett mer varierande yrke än det här. Just i år vill jag inte fira med några andra än just er, avslutade överste Niklas Niemi.

Henrik Eskilsson, PAO FS 37 

Officiell blogg

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 39.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *