Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Vi stödjer den afghanska underrättelsebataljonen

afghanistanstyrkan

Stig tillsammans med en av de ansvariga officerarna som vi utbildar.

Vårt uppdrag är att stödja Afghanistan med att bygga upp en egen säkerhetsstruktur. Stig som ingår i FS 37 har en gedigen bakgrund inom underrättelsetjänst och har genomfört ett flertal insatser tidigare.

Hans jobb består bland annat av att genomföra och bygga upp utbildningar så att afghanerna blir duktiga på underrättelseinhämtning. För afghanerna innebär det att de lär sig att spana, övervaka och avlyssna motståndaren med olika tekniska hjälpmedel.

Denna vecka har afghanerna genomfört och avslutat en analysutbildning, därför var det dags att dela ut diplom. Det var mycket stolta officerare och soldater som tog emot diplom från våra mentorer.

Vi kommer fortsätta att stödja våra afghanska kollegor i deras dagliga arbete, för att de ska arbeta upp rutiner och praktisera det de lärt sig, säger Stig.

Henrik Eskilsson, PAO FS 37

Major ur bataljonen som var mycket stolt när han fick diplom från den svenska kontingenten.

Plutonchef som genomfört utbildningen och stolt visar upp sitt diplom.

En av de underofficerare vi mentorerat gör tummen upp till den hemvändande rådgivaren.

Officiell blogg

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 39.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *