Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Vårt uppdrag i Afghanistan

afghanistanstyrkan

Vi har fått en flygande start här i Afghanistan. Direkt efter överlämningsceremonin tog vi över och alla delar är nu fullt ut operativa.

Vi hoppas du vill följa hela vår resa fram tills vi lämnar över till FS 38 som roterar ner i november.

Fakta om insatsen
Under insatsen kommer ni stöta på många nya förkortningar som vi kommer göra allt för att förklara. Vi börjar med FS som står för fortsättningsstyrkan som normalt byts var sjätte månad. Vi är den 37:e kontingenten på plats, därav FS 37.
Insatsen här i Afghanistan har förkortningen RSM som står för Resolute Support Mission. Denna del av insatsen startade 2014/15 när ISAF, International Security Assistance Force, avslutades.

Hela RSM består av cirka 12.000 soldater från 39 länder. Sverige bidrar med 27 personer där majoriteten är placerade på den multinationella campen Camp Marmal utanför Mazar-e-Sharif i norra Afghanistan. Vi har även medarbetare som tjänstgör i Kabul och Kandahar.

Vårt uppdrag är att stödja Afghanistans regeringens ansträngningar att etablera säkerhet för det krigshärjade landets civilbefolkning. Det gör vi bland annat genom att vara rådgivare till landets polis och militär i olika befattningar.

PAO Henrik Eskilsson, FS 37

_________________________________________________________________________________________________

Framsteg sedan 2001 i Afghanistan
(Källa: RSM)
Ta gärna del av statistik och framsteg som gjort sedan ISAF och RSM påbörjade sitt uppdrag i Afghanistan.

Klicka här för mer information>

Officiell blogg

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 39.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *