Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

När allt inte riktigt går som planerat…

afghanistanstyrkan

Morgonrutinen är väl inarbetad och man tar sin utrustning och rör sig från boendet till bussen som skall köra oss till flyget som tar oss till 209.Kåren och camp SHAHEEN.

Väl framme på camp SHAHEEN så skall skyttesoldaten som följer med och håller mig säker medans jag fokuserar på att samverka med min motpart hämtas. Sen skall det skottsäkra fordonet hämtas och kontrolleras. Här börjar dagens första bekymmer, punktering!!

Jaha, går tillbaka till personalen på SAFE HAVEN för att byta till ett annat fordon, men det finns inga extra att tillgå. Allt är fullbokat då det är många rådgivare på camp SHAHEEN idag. Får vänta på service personalen från Mukhtar Motors så de kan byta hjul på fordonet. Detta leder till att jag blir försenad och hinner inte riktigt med mina motparter innan jag skall vara på ett större möte på ANA Signal School.

Andra bekymret är att mötet startar dryga 30 minuter sent och man får sitta och vänta på att personalen från 209.Kåren ska ansluta. Men det blev ganska bra i slutändan då mötet faktiskt slutade innan utsatt tid. Tyvärr var inte all personal med på mötet som vi rådgivare hade aviserat behövde vara där.

På eftermiddagen skulle materiel i form av radioapparater och antenner hämtas på 209.Kårens G6 kontor och tas med till camp MARMAL. Det jag möts av är en ej insatt kapten som inte vet något om ärendet. Detta på grund av att översten som lovat att förse rådgivarna med materielen helt plötsligt är ledig och borta i 10 dagar. Något uppgiven så sätter jag mig ner med kaptenen och försöker reda ut hur vi skall gå vidare.

Utan materiel så sätter jag mig på helikoptern för att färdas tillbaka mot camp MARMAL och ett välbehövligt fyspass.

Så ibland blir det inte som man tänkt sig…

Daniel
Rådgivare S6, 209:e kåren


 

 

Officiell blogg

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 37.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *