Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Minnesstund för våra stupade kamrater

afghanistanstyrkan

Igår kväll samlades FS 36 för att hedra och minnas våra kollegor från FS 18 som stupade under sin tjänstgöring i Afghanistan.

Den 7 februari 2010 miste kollegorna kapten Johan Palmlöv, löjtnant Gunnar Andersson och tolken Sahab Mohammad Ayoby sina liv i ett bakhåll utfört av en man klädd i polisuniform. Attacken skedde nordväst om Mazar-E Sharif i distriktet Chahar Bolak, nära byn Gor Tepa vid ett polishögkvarter där de regelbundet samverkade med den Afghanska polisen.

CO, överste Jonas Larsson läste ur en minnesruna hämtat från FS 18 minnesbok som Johan och Gunnars chef har skrivit som bland annat beskriver hur Johan och Gunnar var som personer.

”Johan och Gunnar var utomordentliga professionella i sin tjänst. De kännetecknades av hög ambition och en stark vilja att lösa sin uppgift på bästa sätt. Trots detta kommer vi främst att minnas dem för deras humor och speciella förmåga att sprida glädje omkring sig. Gunnars oefterhärmliga minspel och glade kynne, Johans imitationer och kommentarer om stort, som smått, fick oss alltid på gott humör.”

Efter minnesrunan så hölls även ett minnestal för Johan, Gunnar och Sahab Mohammad. Därefter skedde kransnedläggning och tyst minut.

Vi minns era insatser och hedrar ert minne. Våra tankar går till deras familjer, vänner och andra som stod dem nära. Våra tankar går även till alla andra som under sin tjänstgöring i Afghanistan eller på andra platser runt om i världen fått plikta med sina liv för deras insatser för världssamfundet och sina länder. Låt oss aldrig glömma dem.

 

Adam
Public Affairs Officer

 

Officiell blogg

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 37.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *