Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Invigning JOC-TOC

afghanistanstyrkan

Den 23 december var det dags för invigning av TAAC N* nya JOC*. Den gamla har nu övertagits  av TAAC N TOC* (lägre ledningscentral). Planeringen för detta har pågått under en längre tid och nu var det äntligen dags. Under enkla men värdiga förhållanden knöts banden upp till de båda ledningscentralerna där COM TAAC N* hade en ledande roll tillsammans med förbandspastorn. Pastorn välsignade därefter de nya tillgångarna och en JOC-TOC genomgång genomfördes. Senare under kvällen hade personalen i JOC-TOC en kombinerad invignings- och  julmiddag som genomfördes under gemytliga former.

Chef JOC

 

*TAAC N (Train Advise Assist Command North).  Landet är indelat i fem regioner som kallas för TAAC. TAAC North under tysk kontroll, TAAC West under italiensk kontroll, TAAC East och TAAC South under amerikansk kontroll och TAAC Capital under Turkisk kontroll. Varje TAAC har ett eget högkvarter (HQ) med sin egna JOC.

*JOC (Joint Operation Center) är en högre militär ledningscentral på operativ nivå som styr och följer upp militära operationer.

*TOC (Tactical Operation Center) är en lägre militär ledningscentral på taktisk nivå som styr och följer upp militära operationer.

*COM TAAC N (Commander TAAC N) är den högsta chefen i TAAC N. I TAAC N är det en tysk brigadgeneral som är chef och till sin hjälp att styra TAAC N så har han sin ställföreträdare (DCOM, Deputy Commander) som är en amerikansk överste.

Officiell blogg

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 37.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *