Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Julen och Nyår

afghanistanstyrkan

Nu är allt julstök över och det nya året har trätt i kraft. Nedan kommer en sammanfattning av julen och nyår för FS 36.

Lördag 22/12
Vi samlades vid villan för att ta emot och välkomna våra två gäster som tillhör FS 36 men inte är stationerade på Camp Marmal. Våran helikopterpilot som är stationerad i Kandahar i en amerikansk enhet och våran logistiksoldat som är stationerad i Kabul i en dansk enhet. Många kramar och handslag utdelades och därefter så bjöds det på grillat.

Söndag 23/12
Fjärde advent. Adventsfirande på villan skedde enligt rutin. Chips, läsk och film i filmtältet men även julbak inne i Villan. Det bakades lussekatter, Mozartkulor, rocky road, cornflakes chokladkaka och knäck.  Ingen nämnd, ingen glömd men vi tackar för de inblandade för det supergoda julgodiset.

Måndag 24/12
Julafton! Julafton som alla har väntat på. Förmiddagen gick åt att fixa i Villan inför kvällens festligheter. Maten tillagades och tältet iordningställdes för julbord. Tillsammans med våra finska kollegor så tillagades ett traditionellt svenskt julbord med finska inslag. Bland de finska rätterna fanns bland annat morotslåda och kålrotslåda. Innan de stora festligheterna började så samlades ett fåtal svenskar klockan 15:00 i Villan för att njuta av glögg, pepparkakor och självklart Kalle Anka.

Framåt kvällningen samlades svenskar och finnar tillsammans vid Villan för att påbörja kvällens julfirandet. CO hälsade samtliga välkomna.  Särskilt våra finska gäster och våra två svenskar från Kandahar och Kabul. Kvällens julbord presenterades och när alla slagit sig till bords så var det paketöppning. En mugg med FS 36 förbandsmärke blev årets julklapp från FS 36. Därefter öppnades julbuffén. Efter allt ätande och lagom till julgodiset och den finska julkakan så stövlade tomten in i egen hög person. Jultomten lät alla komma fram, en och en för att sitta i hans knä och därefter få en julklapp. Efter att jultomten gått hem så var det dags att packa ihop och ta kvällen. En mycket trevlig kväll.

Måndag 31/12
Nyårsafton firades med Balkanbuffé på MAK (lokala bosniska pizzerian/ restaurangen). Väldigt god och uppskattad mat, för många av oss var det första gången vi testade mat från Balkan men för en del var det kärt återseende efter tidigare utlandstjänstgöring på Balkan. Efter maten så bjöds det på chips och bortglömda skumtomtar till kaffet i Villa Villekulla. Vid 21:30 lokal tid skålade vi in det nya året med alkoholfritt bubbel. Några få valde att stanna uppe till det riktiga tolvslaget. Ingen av oss valde att skåla inte det svenska tolvslaget... (03:30 lokal tid).

 

Adam
Public Affairs Officer

 

Officiell blogg

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 37.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *