Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Gott Nytt 2019!

afghanistanstyrkan

Då var det äntligen dags att fira nytt år. Äntligen för att det trots allt är en viktig milstolpe under vår halvårslånga insats att vi nu passerar årsskiftet. Det börjar nu tydligt kännas att vi som ännu inte varit hemma på leave, vilket är huvuddelen av oss, börjar få ett stort behov av detta.

För de allra flesta av oss innefattar ett nytt år såklart en massa förhoppningar och drömmar om framtiden. Kanske handlar det om en ny bil eller en fantastisk semesterresa. Men för de afghaner som valt att stanna i sitt land och kämpa för en fredlig och säkrare vardag är nog inte tankarna om framtiden den största fokusen. Kommande år, nästa vecka eller till och med morgondagen kan för många vara något abstrakt. Istället handlar det ofta om nuet, för ingen vet ju ändå vad som faktiskt händer imorgon. Att reflektera och stanna upp just i nuet är nog något vi västerlänningar till mans kunde bli lite bättre på, för inte ens vi vet ju vad som händer imorgon.

En särskild tanke går därmed till de modiga soldater och officerare som just nu utkämpar hårda strider runt om i landet. De gör det med sitt eget och sina stridsparskamraters liv som insats, ihärdigt och outtröttligt kämpande för att påverka nuet och därigenom även göra framtiden bättre för Afghanistans krigströtta befolkning.

För vår egen del är det ju heller inte bara fördelar med ett nytt år. Det finns en del nackdelar också, varav brutna nyårslöften måhända gör sig påminda även detta nyår. Hur det än är med den saken så kommer vi att ha ett så trevligt nyårsfirande det bara går, trots att saknaden av er därhemma är stor.

En gemensam middag på en av Camp Marmals restauranger sker redan tidigt under kvällen, varefter finsk lakrits, chips och lite bortglömda skumtomtar kommer att sköljas ner med lite alkoholfritt bubbel senare under kvällen vid vår egna lilla oas, Villa Villekulla.

Vi önskar er alla därhemma ett Gott Slut på 2018 och hoppas att så många anhöriga som möjligt kan närvara vid Anhörigträff 2 vid Ing 2 den 19 januari.

 

Ps. I Afghanistan är det fortfarande år 1397, först den 20 mars infaller nyårsafton Nowruz och dagen efter är det år 1398.

 

Jonas Larsson
Överste, Chef FS 36

Officiell blogg

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 37.

2 kommentarer

 • Jesper 1 januari 2019 16:50

  Mycket bra skrivit. Gott nytt år !

 • Catarina 31 december 2018 19:46

  Vi önskar Er också Ett Gott Slut & Ett riktigt Gott Nytt År!
  Ni är beundransvärda det jobb ni ALLA ”där nere”utför!
  Vi längtar och ser fram emot leaven.
  En mamma bland alla mammor

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *