Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Minnesceremoni

afghanistanstyrkan

Igår 9 december höll FS 36 en minnesceremoni för att minnas och hedra en svensk kollega som fick sätta livet till för 13 år sedan efter en attack i Mazar-e Sharif.

Vid Camp Marmals minnesplats var förbandet uppställda i mörkret med tända ljus runtom minnesplatsen för att minnas och hedra vår stupade kollega. Fanvakten marscherade in och ställde upp och därefter kom kontingentschefen in till minnesplatsen och förbandet lämnades av till kontingentschefen.

Kontingentschefen överste Jonas Larsson höll ett tal och därefter skedde kransnedläggning där en krans med svenska färger lades ner mellan tända marschaller. Kontingenten gjorde basker av och höll en tyst minut. Allt för att hedra vår stupade kollega.

Vi minns dina insatser och hedrar ditt minne.

Våra tankar går till de anhöriga, kamrater och kollegor.

 

Adam
Public Affairs Officer

Officiell blogg

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 39.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *