Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Första advent

afghanistanstyrkan

Nu har december månad inträtt och det känns även att vintern är på ingång. Vädret har blivit kallare och gråare. Tyskarna har flugit ner granar som har pyntats och ställts ut i de olika kontorsbarackernas gemensamma utrymmen. På ett och ett annat ställe kan man se en tomte sticka upp.

I juletider är det lätt att få hemlängtan. Nu har FS 36 varit på plats i insatsområdet i 4 veckor. Många tycker att tiden har gått fort, men allt nytt som man lärt sig har börjat omvandlas till rutiner och dagarna går inte lika fort längre. Därför var det skönt med ett avbrott i söndagskväll att samlas för att fira första advent med sin ”Afghanistan familj”. Det bakades knäck och det dracks glögg. John läste ur Johannesevangeliet och sa några väl valda ord inför julen.

Imorgon åker de första leaveresenärerna hem på en välförtjänt ledighet.

Nedan är lite bilder ifrån kvällen.

 

Adam
Public Affairs Officer

Officiell blogg

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 38.

2 kommentarer

 • Mattias 6 december 2018 16:54

  Hejsan FS36

  Gött att se att ni har kommit på plats och kommit in bra i matchen!

  Ville mest säga att det är skoj att bloggen tycks ha vaknat till liv igen. Det är intressant att se vad som händer och att vissa saker faktiskt går framåt i insatsområdet, även om det är endast små saker och små steg ibland. Som att det svankande och sviktande golvet äntligen är utbytt....

  Lysande idé att skicka hem folk på leave så de hinner tillbaka med både färska pepparkakor och julhälsningar i hemifrån. Mkt säkrare och snabbar än att skicka julklapparna med Postnord via Mali ;-)

  Fortsätt att hålla den svenska flaggan högt, ha skoj och "be careful out there..."

  /En yxa

  • afghanistanstyrkan Mattias 7 december 2018 15:26

   Hej!

   Kul att bloggen uppskattas.

   En lyx i vardagen att ha ett rakt golv. Pepparkakor har vi fått men lite julklappar hoppas vi att vi får ner med leaveresenärerna när de kommer tillbaka.
   Svenska flaggan håller vi alltid högt (lite högre nu dessutom efter att den nya flaggstången installerades på NSE som FS 35 fixat).

   Hälsningar
   FS 36

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *