Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Villa Villekulla renoveras

afghanistanstyrkan

Villa Villekulla är en oas i öknen för den svenska styrkan som befinner sig på Camp Marmal. Villan i form av tre ihopsatta containrar innehåller kök och tv hörna. Ute på gården finns grill, långbord för gemensamma middagar, bastu, soldäck, ett filmtält med Surroundljud och projektor för film och tv-spel. På gården finns även en bar som Johan på FS 33 snickrade ihop under sin tid i Afghanistan. I baren serveras det alkoholfria drycker vid större sammankomster.

Eftersom Villan används flitigt så har Villans golv gått hårt åt så att det börjat bli en grop i köket. Även Villans AC behövde bytas. Den svenska logistikchefen agerade genom att kontakta den tyska ”Camp sergeant” (en form av chef för infrastruktur på campen) som satte ihop en hantverksstyrka på ca. 11 man. Hantverkarna är främst från Balkan och är anställda på Camp Marmal.  ”Camp Sergeant” passade på att komma förbi Villan med raska steg för att inspektera arbetet.

På tillbakavägen ut från Villan efter att samtalat med logistikchefen, så passade han på att läxa upp några förbipasserande ungerska soldater som parkerat och byggt egna parkeringsskyltar till sina fordon utanför villan. Det är inte ”aktuellt” att annektera ockupera mark,  gjorde ”Camp Sergeant” klart för de ungerska soldaterna. Därefter hoppade han in i sin pickup med saftblandare och körde därifrån helt enligt de tyska bestämmelserna (det vill säga 20 km/h). Kvar stod några molokna ungerska soldater och blängde efter honom och mumlade (förmodligen svordomar).

Nedan är lite bilder från renoveringen.

Camp Sergeant och logistikchefen kontrollerar arbetet.

Arbetet pågår för fullt. Handskar var inte aktuellt....

Första gruppbilden utomhus blev snabbt nedröstad då inte solglajjorna var på...

Vi på FS 36 vill rikta ett tack till logistikchefen på FS 35 som påbörjade arbetet och till logistikchefen på FS 36 som slutförde arbetet.

 

Adam
Public Affairs Officer FS 36

Officiell blogg

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 38.

3 kommentarer

 • Britt-Louise Engström 30 november 2018 17:54

  Sockerdricksträdet då??

 • Logistikchef FS 35 2 december 2018 23:51

  Bra jobbat FS 36!
  Till viss del startade även FS 34 igång arbetet, men det är som man brukar säga: ”vilken mission som helst”. Plötsligt händer det :)

  Ha det fint där nere!

 • ola stridsberg 7 december 2018 21:23

  Logistikchefen FS 34

  Äntligen !
  Hoppas det händer något med tältet också.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *