Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

FS 36 tar befälet

afghanistanstyrkan

Under ett halvårs tid har FS 35 från Artilleriregementet i Boden varit i Afghanistan utspridda från nord till syd. Igår kom dagen då FS 35 lämnade över befälet till FS 36 vid en ceremoni där flera internationella gäster medverkade däribland den tyska generalen Klaffus, chef TAAC- North.

När samtliga gäster anlänt så tågade de två svenska överstarna in, överste Anders Högrell, chef FS 35 och överste Jonas Larsson, chef FS 36. Under ceremonin höll både chefen FS 35 och chefen FS 36 tal. Även general Klaffus höll ett tal och därefter medaljerades FS 35 av generalen med NATO non-article 5 medalj. Självklart spelades både den afghanska och den svenska nationalsången.

Den svenska fanan överlämnades mellan chefen FS 35 och chefen FS 36 och därefter skedde en överlämning mellan respektive kontingents högste och mest erfarne NCO (non-commissioned officer) enligt tyskt manér där en gul snodd fästes på axeln, denna person benämns som ”spiess”. Ceremonin avslutades med att transfer of authority dokument skrevs under av general Klaffus, överste Högrell och överste Larsson. Efter ceremonin bjöds gästerna och deltagarna på ”Swedish fika”.

Överste Högrell håller tal.

Överste Högrell lämnar över den svenska fanan till Överste Larsson, chef FS 36.

FS 35 Spiess fäster den gula snodden på sin efterträdare som utmärker erfarenhet och ledarskap.

General Klaffus (i mitten) undertecknar transfer of authority dokument tillsammans med överste Högrell (till vänster) och överste Larsson (till höger).

För FS 35 väntas nu hemresa till Sverige och en välförtjänt ledighet medan FS 36 tar över där FS 35 slutade.

Vi på FS 36 kan inget mer än att tacka för det varma välkomnandet och professionella bemötandet.

 

 

Adam
Public Affairs Officer FS 36

Officiell blogg

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 37.

1 kommentar

  • Håkan Adén 17 november 2018 00:30

    C FS 32 önskar FS 35 välkomna hem - well done - och FS 36 lycka till det kommande halvåret - take care!

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *