Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Leave-ersättare Yvonne

afghanistanstyrkan

Vid Swecon/NSE skylten på svenska NSE-området som vi delar tillsammans med våra tyska kollegor.

Nu är jag åter här igen i detta vackra land med alla nyanser av brunt och beige

Denna gång som leave-avlösare för min kollega Stina som har en välbehövlig ledighet hemma i Sverige, detta är andra gången under insats FS 35 som jag är här.

Att stödja denna insats känns extra bra för mig eftersom Artilleriregementet är ett av min hemstads förband.

Jag har arbetat som kompanisjuksköterska på förbandet i början av 2000 och därmed haft förmånen att träffa flera av soldaterna från regementet i olika skeenden under åren, från värnplikten och vidare i karriären.

Till vardags när jag inte är på insats arbetar jag på försvarshälsan i Boden som är delaktig i förberedelser av olika insatser samt företagshälsovård. Vi på Försvarshälsan har medicinskt förberett de flesta som ingår i FS 35 och vi kommer att välkomna alla när de kommer hem med hemkomstverksamhet enligt rutin.

Jag har delat min tid här på Camp Marmal mellan Svenska NSE och sjukhustjänst. Arbetet på sjukhuset är fortfarande lika intressant eftersom vi är så många olika nationaliteter som arbetar där och arbetet är varierande.  Genom åren har jag fått många nya vänner från olika delar av världen som jag hoppas kunna återse i framtiden.

Om ni önskar läsa mer om arbetet på sjukhuset finns det bra beskrivet i ett tidigare blogginlägg skrivet av min kollega Jesper.

(Sjukvård under insats januari 2018)

Lämnar nu denna plats med lite vemod då det troligen är min sista insats, men man vet aldrig.

Tid för eftertanke i den vackra fridfulla kyrkan. 

 

Yvonne Falk

Sjuksköterska/Leave-avlösare FS 35

 

 

Officiell blogg

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 37.

1 kommentar

  • Jesper Ejresund 10 oktober 2018 17:44

    Fint att se dig och tack :) /Jesper

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *