Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

PÅ PLATS OCH IGÅNG

afghanistanstyrkan

Plötsligt skramlade det till och så var de liksom bara här! Det var ju inte så länge sedan vi stod i flera timmar och huttrade i en flyghangar i södra Sverige i väntan på att få rotera söderut och påbörja vår insats. Eller? Kan det verkligen vara ett halvår sedan? Ja, det måste det ju vara, för nu har våra ersättare anlänt!  Några dagar har gått sedan deras ankomst, och även om vi så klart har sagt både hej och välkommen,  så vill vi även så här lite mer officiellt önska FS35 varmt välkomna på plats både här i Mazar-e-Sharif och i Kabul!

Arbetet med överlämning från oss på 34:an till 35:an är nu i full gång. Vi försöker krama ur oss allt vi kan och vet och inte kan och inte vet för att FS35 så smidigt som möjligt ska kunna ta vid och fortsätta arbetet när vi snart lämnar. Samtidigt försöker 35:orna naturligtvis tanka oss på så mycket erfarenhet och information som möjligt för att använda som grund till att utforma och bygga upp sitt arbete i insatsen. För hur det än är, så är varje insats och varje rotation unik, och det gäller att hitta och forma sina egna rutiner och sitt sätt att arbeta, både som individ och organisation. Och snart står de på egna ben. Snart... men inte riktigt än...

Text: Camilla Ekenberg, PAO FS34

Chefen FS34 hälsade FS35 välkomna när de anlände på morgonkvisten!
Foto: Camilla Ekenberg/Försvarsmakten

Och så hade de ju lite packning med sig också.... Öhh... va? Ser jag rätt? Ett par skidor?!
Foto: Camilla Ekenberg/Försvarsmakten

34:an gav 35:an smörj direkt! Nåja, de bad ju om det så...
Foto: Camilla Ekenberg/Försvarsmakten

På guidad tur runt camp Marmal för att lära känna omgivningarna. Och värmen...
Foto: Camilla Ekenberg/Försvarsmakten

Välkomna till Afghanistan FS35!
Foto: Camilla Ekenberg/Försvarsmakten

Officiell blogg

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 36.

1 kommentar

  • Håkan Adén 15 maj 2018 23:12

    CO FS 32 önskar hela FS 35 lycka till i ert viktiga uppdrag och välkomnar FS 34 hem så snart ni fullföljt er överlämning till era avlösare. Take care!

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *