Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Skepp och HOJ

afghanistanstyrkan

Våra företrädare hade ett gäng med utbildade tekniker. Vi har funderat länge och noga på vem eller vilka som skulle kunna ta den rollen på vår kontingent, men inte riktigt kommit fram till ett helt självklart svar. Ola och Rebecka på logistiksektionen tog för ett tag sedan upp att vi måste gå igenom våra 14 cyklar och delegerade glatt uppgiften till personalsektionen, alltså undertecknad och Mari (hur tänkte de då?). Vi gjorde vårt bästa förra veckan med att försöka sortera ut vilka nycklar som gick till vilka cyklar och gjorde en okulärbesiktning av vad som var akut att åtgärda. Det provcyklades och konstaterades att det var väldigt platta däck, att sadlar behöver bytas, kedjor smörjas, att några bromsar fungerade bättre än andra och att några pedaler skevade lite mer än andra. Men sedan tog det liksom stopp när steget kom till att börja åtgärda saker. Och då plötsligt hände det! Några frivilliga anmälde sig glatt när det vankades cykelreparationer! Torsdag bestämdes vara en bra dag att ta sig an detta projekt. Idag börjar nämligen firandet av profeten Mohammeds födelsedag, och eftersom det är en allmän helgdag här och många afghaner är lediga från arbetet så hade våra rådgivare lite mindre på schemat just idag och kunde ägna del av dagen åt att meka med cyklar istället.

Vår logistikassistent Rebecka var arbetsledare och höll ordning på protokollet med vad som skulle göras och vad som var gjort, och framförallt så styrde hon upp nyckelhärvan som personalsektionen (i tron att det var god ordning på nycklarna) med varm hand hade lämnat över. I solskenet och till tonerna av någon lokal radiostations topplista som skvalade i bakgrunden infann sig en slags vårkänsla när cyklarna en efter en gicks igenom. Peter letade insexnycklar och andra bra-att-ha-grejer som behövs när det ska fixas med cyklar och Carl och Christian körde på i full fart med att tvätta och skruva och smörja och allt annat som behövde göras och fick även hjälp av Michael. Cyklarna har nu förklarats vara i god kondition och kommer framöver att användas för diverse turer. Ni vet, vid sådana där tillfällen då det känns liiiite för långt att gå, samtidigt som det känns helt onödigt och ovänligt mot miljön att ta bilen som man ända bara får framföra i max 20 km/h här inne på Camp Marmal. Så se upp i backarna, nu ska här cyklas! Ja just det, i max 20 km/h var det ja!

Camilla – PAO FS34

Rebecka har full koll!
Foto: Försvarsmakten

Allt är i sin ordning, en jobbar och två tittar på...
Foto: Försvarsmakten

Bästa sättet att leta efter något som saknas? Att vända verktygsväskan upp-och-ner och hälla ut allt tyckte Peter var en bra idé.
Foto: Försvarsmakten

Och Peter varkar ha hittat vad han behövde!
Foto: Försvarsmakten

Christian med fullt fokus!
Foto: Försvarsmakten

Michael mekar.
Foto: Försvarsmakten

Carl ansvarade för slutbesiktningen.
Foto: Försvarsmakten

Officiell blogg

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 34.

1 kommentar

  • Bengt 1 december 2017 15:51

    Peters talanger från Äventyrsbutiken sitter i. Ha de bra i cykelspåren.

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *