Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

På egna ben

afghanistanstyrkan

Stämningen var påtagligt uppåt bland våra kollegor på FS 33 i tisdags morse. Inte så konstigt kanske, de var ju trots allt på väg hem efter avslutad insats, hem till hemkomstverksamhet, avrustning, medaljceremoni och framförallt möten med nära och kära. Några längtade nog också efter att kunna ta en redig sovmorgon och bara vara ledig! Och sedan i tisdags morse, efter att vi vinkat av våra kamrater på FS33, står vi på FS34 nu på helt egna ben. Mycket är fortfarande ganska nytt, men så sakteliga börjar rutinerna och vardagen falla på plats. Vi lever åtminstone i tron att vi börjar få stenkoll på vissa saker; till vilken del av matserveringen man ska gå för kortaste kön eller godaste frukten, vilka dagar tvätt-inlämningen öppnar först 4 timmar senare än ”vanligt”,  hur man faktiskt kommer in på det tyska gymmet, hur man ska sätta ihop kablagen för att få igång våffeljärnen och, trots att alla baracker ser precis likadana ut och ligger vända åt samma håll, så vet vi nu vilka som är våra egna boenden och går inte längre in i fel länga för att med förvånad min behöva konstatera att ”mäh, här bor ju inte jag...?!”

Än så länge har vi förskonats från vintern, även om den nog slår till här också snart. Men fram till dess så passar vi på och njuter av den sol och värme vi fortfarande kan få här. På morgonen och kvällen är det lite svalare, runt fem grader i snitt, samtidigt som man vid lunchtid kan gå i bara t-shirt och fortfarande tycka att det är varmt.

Såklart valde solen att lysa med sin frånvaro just dagen som vi valt ut för att ta en gruppbild. Men vad gör väl det med 24 solstrålar ur FS34 på plats!

 

Camilla

PAO FS34

FS33 med del av packning under kontrollvägning innan hemresa. Totalt hade de 177 kolli bagage, närmare 2,5 ton packning!
Foto: Försvarsmakten

FS 34.
Foto: Försvarsmakten

FS34 vandrar på campen. Vart ska de?
Foto: Försvarsmakten

Till svenska kontingentens ”hemmakontor” – NSE såklart. Mer om det i kommande inlägg!
Foto: Försvarsmakten

 

Officiell blogg

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 34.

1 kommentar

  • Mattias FS33 25 november 2017 17:58

    Visst är det skönt.... Att stå på egna ben och inte ha någon som tittar över axeln och ger kloka tips, några som för oväsen på just MITT kontor eller inte heller behöva trängas i bastun!
    Och ja, ni har helt rätt. Det är skönt att vara hemma igen med nära och kära, att slippa äta brunsås till chickennuggets och att det faktiskt är helg på riktigt nu. Samtidigt så var det tråkigt att lämna ett så trevligt gäng som ert, vilket vi precis hade lärt känna lite bättre.

    Men så är det, kontingenter kommer och kontingenter går medan missionen tycks för alltid bestå. Och vem vet, tills slut så har ni kanske lyckats att göra "Afghanistan great (eller green) again...!"

    Kör hårt och be safe out there!

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *