Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

FS33 lämnar officiellt över till FS34

afghanistanstyrkan

Så var det dags. Efter 191 dagar på insats för FS33, under ledning av Öv Mikael Beck, lämnas nu befälet över den svenska insatsen i Afghanistan över till FS34 med Öv Fredrik Hedvall i spetsen.

Enskilda befattningshavare och sektioner har under en dryg veckas tid arbetat under devisen ”nu ska vi på FS33 lära er på FS34 allt vi kan” med överlämning av allt mellan himmel och jord; kunskaper, erfarenheter, arbetsuppgifter, rutiner, kontaktnät, representantsroller, telefoner, mattor och cyklar. Det gäller att hänga med i svängarna; som gammal i gänget handlar det om att verkligen försöka krama ur sig allt man kan och vet och har gjort under sina sex månader på plats, och som nykomling gäller det att vara på alerten och som en svamp suga åt sig av ALLT för att få ihop det stora pusslet med allt som ska göras. Förhoppningsvis har vi alla bitar när det är dags för FS33 att rotera hem nästa vecka!

Den officiella överlämningen mellan FS33 och FS34 ägde rum i torsdags vid vad som benämns som ToA. Det har ju naturligtvis inte någon som helst koppling till ”muggen” utan är helt enkelt en förkortning för det engelska ”Transfer of Authority”. FS33, FS34 och inbjudna gäster från andra nationers kontingenter var representerade vid ceremonin. Senior NCO överlämnade sin ägiljett till Senior NCO på FS34, chefen FS33 överlämnade den svenska fanan och därmed också befälet till chefen FS34, chefen för insatsen här i norra Afghanistan, Brigadgeneral Wolf-Jürgen Stahl, medaljerade hela FS33, major Tom och fanjunkare Johan förärades med ett Letter of Commendation för utomordentligt väl genomfört arbete, och Öv Mikael Beck erhöll den lettiska försvarsmaktens medalj för internationella insatser (The Latvian National Armed Forces Commander’s Award – commemorative medal ”For participation in international operations”).

Med en mycket väl genomförd överlämning från FS33 känns det tryggt för oss på FS34 att fortsätta arbetet i deras fotspår och det är med stor ödmjukhet och respekt vi nu tar vid.

Nu när FS34 officiellt har tagit befälet över den svenska insatsen i Afghanistan, är det också jag, Camilla, som tar befälet över Afghanistanbloggen efter Rebecka. Ni är alla varmt välkomna att följa oss här på bloggen under vår insats det kommande halvåret!

 

Camilla Ekenberg

PAO FS34

 

FS33.
Foto: Försvarsmakten

Överlämning av ägiljett mellan Ola och Peter.
Foto: Försvarsmakten

Öv Mikael Beck överlämnar svenska fanan till Öv Fredrik Hedvall.
Foto: Försvarsmakten

Brigadgeneral Wolf-Jürgen Stahl medaljerar FS33.
Foto: Försvarsmakten.

Tom och Johan med sina ”Letter of Commendation”.
Foto: Försvarsmakten

Ska vi byta papper med varandra? Eller som någon sa: ”sedan ska våra överstar och generalen skriva på ToA-pappret”. (Låter ju lite roligare när man säger det...!)
Foto: Försvarsmakten

Klart att man förtjänar en kram efter 6 månaders hårt arbete!
Foto: Försvarsmakten

FS33 och FS34.
Foto: Försvarsmakten

 

 

Officiell blogg

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 34.

1 kommentar

  • J.W 19 november 2017 00:25

    Tack FS33 för er intressanta rapportering under er insats!

    Det är med stort intresse och stor stolthet vi anhöriga fått en möjlighet att följa er vardag där nere.

    Tack och lycka till FS34!

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *