Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

FS 33 en insats med många blandade kompetenser

afghanistanstyrkan

FS33 som har satts upp utav Lv 6 är likt alla andra förband i Sverige med befattningar inom många olika områden, alltifrån markstrid, samband, underrättelse och likaså teknik.
Inom FS33 är vi tre tekniker som just nu arbetar inom andra områden och med lite andra uppgifter än vad vi normalt gör hemma.
Att vi arbetar med andra områden än teknik stoppar oss inte ifrån att vilja hantera den materielpott vi har här nere i området. Materielen slits hårt här nere, det fina dammet har en tendens att smyga sig in i alla små utrymmen och behovet av det förebyggande underhållet gör sig dagligen påmint när man upptäcker
allt damm som smugit sig in i bostadscontainern under natten. Alltifrån AC-aggregat, cyklar till bostadsbarrackens dammsugare har kommit i vår väg.

Det kliar allt lite i fingrarna varje gång vi besöker Villa Villekulla och hör den belgiska repgruppen gå lös på nästa projekt. Emellanåt kan det vara en ren och skär avkoppling att ligga på soldäck och höra tryckluftsmaskinen slita hos våra ”grannar”.

Hälsningar

Martin

Motorer är alltid kul. Foto: Försvarsmakten

Genomgång av torrluftsaggregat. Foto: Försvarsmakten

Smutsigt filter respektive rent filter. Foto: Försvarsmakten

AC-aggregatet får lite kärlek. Foto: Försvarsmakten

Ständigt återkommande cykelreparationer. Foto: Försvarsmakten

Klassisk teknikerfika. Foto: Försvarsmakten

Officiell blogg

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 34.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *