Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Leaveavlösare på plats

afghanistanstyrkan

Till vardags så tjänstgör jag på försvarshälsan i Halmstad som sjuksköterska och jag har fått förmånen att åka ner till FS33 som leaveavlösare. Det ska under insatsen finnas en svensk sjuksköterska tillgänglig på plats. Jag kommer att åka ner en gång till under FS33 insatstid.

Hur känns det då att komma till en ny miljö som inte påminner om hemma någonstans och där jag ska verka i en personalgrupp som lärt känna varandra i stort sett hela detta år?

Första dagarna är de mycket som ska på plats, både vad gäller fakta och intryck. Några av mina egna reflektioner som jag gjorde de första dagarna är:

  • 40 grader ÄR varmt, skugga hjälper inte, vindar hjälper inte, luftkonditionering på rummet gör. Om den fungerar, vilket inte min gjorde tre första dagarna.
  • Det går åt MÅNGA flaskor vatten.
  • Jag går inte ut utan solglasögon
  • Mellan 0730-1800 är det mycket varmt ute, därav blir det tidiga morgonpromenader.
  • När mörkret har fallit så blir det helt kolsvart ute.

Vissa dagar är jag på det tyska fältsjukhuset som finns på camp Marmal och de andra dagarna utgår jag från det svenska NSE.

Sjukvården är effektiv här. Exempelvis kom det in en person med ryggvärk häromdagen, doktorn undersöker och tar beslutet att röntgenbilder ska tas. En halvtimme senare är personen på väg till sjukgymnasten. Detta tycker jag känns tryggt.

Alla svenskarna frågade första dagarna hur det går, hur funkar det med värmen och allt som är nytt. Och ja värmen känns påfrestande men det kompenseras av värmen från FS33.

Foto: Försvarsmakten

 

 

Carina

Sjuksköterska

Officiell blogg

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 34.

1 kommentar

  • Jesper 19 juli 2017 00:12

    Trevlig och bra läsning samt fina bilder som vanligt från denna utmärkta blogg

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *