Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Temakväll

afghanistanstyrkan

Lukten av nygrillat når mig när vi börjar närma oss Villa Villekulla. Det är en vacker kväll och bergen syns helt klart även om de är långt borta. Varmt och skönt, men även en fläktande vind kommer och svalkar oss då och då. Vi går på gångvägen som leder mellan barackerna där vi stannar upp och tar en extra titt på det fantastiska trädet som finns i slutet av vägen. Ett kinesiskt plommonträd, det har stått här på camp Marmal i tio år. Han som planterade det är på insats här med jämna mellanrum, då tar han ordentligt hand om trädet som dessutom har lämnat fler småträd efter sig. Det är ett fantastiskt grönt träd som bryter av all den beige färgen som annars omger oss.

Promenaden till villan fortsätter. Idag tar vi genvägen till villan med ett stort kliv över vattenavrinningen som går emellan gångvägen och villan. Där kommer vi in på en liten väg som går via de kroatiska barackerna och staketet som omger villan.

 

 

 

Jag undrar vad grabbarna har hittat på för någonting idag. Det är dags för kollegorna på 209´e kåren att planera en kväll för kontingenten. Vi är inte speciellt många svenskar här så vi har gemensam verksamhet minst en gång i veckan.

Vi öppnar grinden och hälsar på kollegorna, den första jag möter är Martin som är vår MIKdk NCO Adv.

Han hälsar välkomna och mingelbingo spelas. Mingelbingo går ut på att med hjälp av olika påståenden få fem i rad. Det spelar ingen roll i vilken ordning påståendena svaras bara man får fem i rad. Tanken är att var och en ska mingla fram svaren och alltså inte ställa frågor rakt ut. Vi äter tillsammans och har det trevligt innan det är dags att återvända till våra shelter.

Rebecka

Public Affairs Officer FS33

Officiell blogg

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 34.

2 kommentarer

  • Carolina 22 juni 2017 23:18

    Ni ser ut att må väl allihop! Njut av god mat och värmen...här hemma kom regn & lite kyligare väder precis som sig bör...lagom till midsommar...
    Önskar Er alla en trevlig midsommar!
    //Carolina

  • Kattis 22 juni 2017 19:42

    Önskar er alla en lugn och skön midsommar! Vi tänker på er här hemma! Kattis (anhörig)

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *