Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Afghansk samordning stavas tålamod

afghanistanstyrkan

OCC-R N (Operational Coordination Center Regional North) är en regional stab i norra Afghanistan vars primära syfte är att samordna de afghanska säkerhetsstyrkornas verksamhet vilket inkluderar den afghanska armén, de olika afghanska polismyndigheterna och många av de civila aktörerna, exempelvis hjälporganisationer, som tillsammans jobbar för att skapa en ökad säkerhet för den afghanska befolkningen.

Vi som jobbar som rådgivare på OCC-R AT (Advisory Team) är Mikael, Mathias, Andreas, Johan, Mattias och Lars-Olof samt våra två lettiska kollegor Oskars och Juris.

Som rådgivare genomför vi regelbundna möten med afghanska armé- och polisofficerare i deras lokaler på Camp Pamir i utkanten av södra Mazar-E Sharif. Förutom rådgivning sker även viss utbildning i stabstjänst och assistans främst inom samband och IT.

Transporterna mellan Camp Marmal och Camp Pamir genomförs av ett multinationellt vakt- och eskortkompani. Det innebär daglig interaktion med officerare och soldater från Tyskland, Holland, Kroatien, Ungern och Montenegro. Vi har med andra ord en arbetsmiljö som kräver stora mått av flexibilitet, ett bra tålamod och en god samarbetsförmåga – egenskaper som Andreas lyckligtvis besitter i rollen som teamets transportkoordinator!

All verksamhet som bedrivs utanför Camp Marmal ska nogsamt dokumenteras; varje möte ska resultera i någon form av rapport i det gemensamma nätverket. Trots att huvudtjänsten är att stötta våra afghanska kollegor i deras dagliga arbete, så tar ofta stabsarbete och interna möten mer tid i anspråk för oss rådgivare än de faktiska mötena med afghanerna. Vår förhoppning är dock att detta kommer att förändras när väl Ramadan är över och vi har hunnit bli ”varma i kläderna”, bokstavligt talat.

 

Johan

Rådgivare OCC-R

Foto: Försvarsmakten

Foto: Försvarsmakten

Foto: Försvarsmakten

Foto: Försvarsmakten

Foto: Försvarsmakten

 

Officiell blogg

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 34.

2 kommentarer

  • Susanne 20 juni 2017 00:59

    Vill bara att ni skall veta hur uppskattad denna blogg är! Alla foton och text värdesätter vi oerhört mycket. Även den korta och snabba information som ibland ges är av stor betydelse för oss här hemma.
    // Susanne

  • Training advisor FS29 19 juni 2017 23:07

    Gött att värmen inte sabbar en viss backslick och att de goda officerarna vid G3 verkar vara vid god vigör! Sköt om er!

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *