Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

FS33 tar över

afghanistanstyrkan

Det är nu tio dagar som har passerat sedan FS33 landade här på flygplatsen, elva dagar sedan vår resa till missionsområdet började och vi gick på vårt flygplan i Sverige som tog oss till Afghanistan. Resan till vår insats startade dock långt innan dess, det var i januari som vår insatsutbildning påbörjades och sedan dess har vi utbildats tillsammans och inom olika områden.

Från det att vi kom hit så har vi, liksom våra företrädare, haft HOTO (Hand over take over). Detta genomförs för att vi ska få ett ”så här fungerar detta jobbet” på plats, det genomförs av varje motsvarighet i respektive befattning. Det överlämnas materiel, kunskap, erfarenheter och även kontakter från andra länder. Just att lära känna sina kollegor från andra länder som deltar i RS (Resolute support) är viktigt. Vi jobbar ihop dagligen och det är viktigt att veta vem man ska arbeta med.

 

Uppsättande förband för FS33 är Luftvärnsregementet i Halmstad (LV 6) med personal från Halmstad garnison.

Många ur FS33 har tjänstgjort i olika insatsområden tidigare, men det finns också vissa av oss som gör sin första mission. FS33 är ett sammansvetsat team som är redo för att göra sin insats tillsammans!

I förrgår genomfördes det medaljceremoni för FS32 som strax är klara med sin insats och ska återvända hem. Samtidigt genomfördes även chefsbyte mellan FS32 och FS33. Det var en högtidlig medaljceremoni/chefsbyte som genomfördes med chefen för TAAC-North på plats, generalen höll tal och delade ut insatsmedaljer och det var även flertalet gäster inbjudna. Ett värdigt sätt för FS32 att avsluta sin insats och en bra start för FS33 som nu påbörjar insatsen.

 

Rebecka heter jag som kommer att ta över som PAO efter Amanda.

Jag vill avsluta mitt första inlägg med att tacka FS32 för ett varmt välkomnande och en bra överlämning, jag hoppas att ni kommer hem säkert och med en god känsla av att vara hemma igen.

Lycka till i framtiden kollegor!

 

/Rebecka

FS32.
Foto: Försvarsmakten

Medaljering av överste Håkan Adén.
Foto: Försvarsmakten

Foto: Försvarsmakten

FS32.
Foto: Försvarsmakten

Chefsbyte mellan FS32 och FS33.
Foto: Försvarsmakten

 

Officiell blogg

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 34.

2 kommentarer

 • Christian 26 maj 2017 05:06

  Ni gör en sann insats för demokrati och säkerhet.

  Ja, vi är mycket stolta över Er!

  Christian
  Anhörig (bror)

 • Sofie 20 maj 2017 19:37

  Lycka till och var försiktiga!
  Vi tänker på er alla här hemma och är stolta över er.

  Stay safe

  Sofie
  Anhörig

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *