Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Förnödenhetstransport

afghanistanstyrkan

Förnödenhetstransport är ett ord som vi inte så ofta hör här nere och speciellt inte i svenska sammanhang.

Men i veckan var det dags! De svenska rådgivarna som jobbar på Operational Coordination Center – Regional (OCC-R) på Camp PAMIR var i behov av att få nytt vatten. Transporten som skedde tillsammans med den tyska transportenheten innehöll ungefär 4500 flaskor vatten.

Klockan 09:00 möter jag upp min tyska kontaktperson. Vi går in i deras fordonsgarage för en kortare ordergivning, efter detta sitter vi upp i fordonen och påbörjar förflyttningen.

Väl framme vid Camp PAMIR är det trångt för den stora lastbilen att ta sig fram – men efter lite slalomkörning mellan farthindren lyckas vi med en hårsmån att ta oss fram till gaten.

Inne på Camp PAMIR grupperar vi utanför det som kallas för safe haven. Detta är en plats där enbart vi från Resoulte Support och våra tolkar har tillåtelse att vistas.

Solen steker och det är nästintill 30 grader varmt så efter att vi har lastat av första pallen sätter vi oss ner för att vila. Efter pall nummer två är det dags för oss att återigen sitta upp i fordonen och påbörja färden tillbaka till Camp MARMAL.

Någon som slog mig under dagen var att oavsett vilket land vi kommer ifrån är vi alla i grund och botten soldater. Det var precis samma jargong och stämmning som hemma med mina kollegor. För mig var det både roligt och lärorikt att få arbeta tillsammans med soldater från en annan nation och jag hoppas att detta inte var sista gången.

 

Jimmy
FS 32

Officiell blogg

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 34.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *