Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Internationella kvinnodagen uppmärksammas på Camp Shaheen

afghanistanstyrkan

Den 8 mars 1917, för exakt 100 år sedan, demonstrerade ryska kvinnor i Petrograd för kvinnlig rösträtt och jämlikhet. Trots att idén till en internationell kvinnodag föddes redan 1909 efter demonstrationer i New York, USA är det demonstrationen i Petrograd som har gett dagen sitt officiella datum.

Den internationella kvinnodagen uppmärksammades på Camp Shaheen, som är 209:e kårens arbetsplats i Mazar-e-Sharif. Shaheen är platsen där vi dagligen rådger, utbildar och stödjer afghanska officerare. Dagen till ära passade man på att inviga ett nytt hus för kvinnligt boende och ett speciellt ”dagis” inne på campen. Boendet och dagiset har i huvudsak bekostats av kanadensiska och amerikanska medel. Under ceremonin påtalade såväl religiösa ledare som generalen för 209:e kåren vikten av kvinnors frihet och jämlikhet samt även att man såg positivt på fler kvinnor i den afghanska armen. 75% av byggnaden är byggt av afghanska produkter samt är till 90% uppförd av afghanska entreprenörer. Detta är en medveten satsning för att utveckla näringslivet i Afghanistan och att utnyttja produkter från landet. Ett hundratals afghanska kvinnor deltog i firandet.

Gunilla och Claes
FS 32

Officiell blogg

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 34.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *