Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Badmintonturnering

afghanistanstyrkan

I torsdags anordnades det en badmintonturnering på campen. 20 lag av blandade nationaliteter var anmälda varav ett var från FS 32 med spelarna Christian och Jimmy som gick under namnet The Vikings. Klockan 16:50 samlades samtliga lag vid  den badmintonhall som finns här på campen för genomgång av regler och indelning i grupper som skulle bestå av 3 lag i varje grupp. Vi blev placerade i grupp E och fick spela vår första match mot ett lag som bestod av en indisk herre från campens brandstation samt hans tyska kollega.

Matchen var väldigt tuff då det visade sig att mannen ifrån brandkåren hade spelat badminton i hela sitt liv och för att göra en plågsam historia kort så förlorade vi vår första match med 2-0 i set.

Med självförtroendet lätt påverkar i en negativ riktning hade vi en lång väntan till vår nästa match som skulle spelas mot campens radiostation. Inför matchen var vi något nervösa då laget ifrån radiostationen hade förlorat sin första match mot det första laget vi hade mött. Nu handlade det om att vinna eller försvinna för båda lagen. Redan efter ett par bollar kände vi att vi var det starkare laget och vann tillslut matchen med 2-0 i set.

Efter denna match väntade 8-delsfinal.

Laget som vi mötte hette squat power och kom ifrån force protection (de som sköter transporter mellan de olika camperna). Eftersom att de hade vunnit alla sina tidigare matcher kom de in med ett stort självförtroende. De bjöd på bra motstånd i första setet men det slutade i vinst för Vikings. I andra setet hade deras självförtroende tagit slut och det blev ett snabbt andra set vilket gav oss en vinst med 2-0 i set.

Klockan närmade sig 22:00 och nu väntade kvartsfinalen. Båda lagen var märkbart trötta och stela efter en lång kväll med många matcher och mycket väntan.

Matchen började och motståndarna tog ledning direkt och höll sig på en 3 poängs ledning under hela första setet, vilket resulterade i  1-0 i set till motståndaren. Pressen började bli påtaglig för oss och trots att vi kämpade in i sista sekund förlorade vi matchen med 2-0 i set.

Trots att vi förlorade vår sista match hamnade vi på en respektabel sjätteplats. Det största som skiljde denna turnering mot andra som vi har spelat var kamratskapen mellan alla med- och mottävlande. Detta gjorde turneringen till en riktigt rolig kväll där vi fick stifta många nya härliga bekantskaper.

 

The Vikings
Christian och Jimmy
FS 32

 

Officiell blogg

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 34.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *