Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

En dag som rådgivare

afghanistanstyrkan

Som rådgivare vid Operational Coordination Center – Regional (OCC-R) arbetar jag med främsta fokus på de afghanska polisföreträdarna vid genomförandesektionen och de afghanska samverkansofficerare från olika polisstyrkor som tjänstgör där, dvs mina afghanska motparter. Tillsammans tar vi ansvar för TOC:en (Tactical Operation Center), dvs. den lednings- och sambandscentral som finns vid OCC-R:et. TOC:en är bemannad dygnet runt och följer händelseutvecklingen vid de afghanska säkerhetsstyrkorna här i den norra regionen.

Som en del i detta utvecklingsarbete har jag den senaste veckan besökt olika polisorganisationers TOC:ar. Bland annat har jag besökt Afghan National Civil Order Police (ANCOP), Afghan Border Police (ABP) samt den 707:e Poliszonen.  Under dessa besök kunde jag konstatera att det rådde stora skillnader i både arbetsmetoder samt utrustning. Förutom att arbeta mot mina afghanska motparter så arbetar vi även i nära samarbete med de övriga rådgivarteamen från Resolut Support Mission här i den norra regionen.

Mitt jobb är således att rådge och assistera polisofficerarna som är placerade på sektionen samt arbeta för att kontinuerligt utveckla och förbättra genomförandesektionens arbetsmetoder. Framöver väntar fortsatt fler spännande möten vid OCC-R:et för att fortsätta utvecklingsarbetet vid deras TOC. Som vid all rådgivning nyttjar jag mina egna erfarenheter hemifrån Sverige och där är min viktigaste uppgift att utveckla mina motparters sätt arbeta på med de förutsättningar som står tillbuds. Det är detta som gör mitt jobb så spännande!

 

Christian

Rådgivare OCC-R
FS32

Officiell blogg

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 34.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *