Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Den sista uppställningen för svenska stödenheten

afghanistanstyrkan

Den svenska stödenheten (National Support Element – NSE) till FS 26 kom till Afghanistan cirka en månad innan resten av förbandet. Det innebär också att de åker hem en månad tidigare. Den 28 april var deras sista dag i insatsområdet och chefen för FS 26, överste Micael Berner, var på plats på Camp Marmal för att tacka alla i stödenheten personligen.

Foto: Viktor Andersson/Försvarsmakten

Uppgifter in i det sista. Stödenheten övar marsch inför medaljeringen vid hemkomst.
Foto: Viktor Andersson/Försvarsmakten

Innan chefen tackade personalen i stödenheten höll han ett kort tal:
– Nu är det slut men tolv av er återkommer inom en vecka för att stödja FS 26 avveckling. Jag har haft en bra magkänsla av stödenheten och det har visat sig under insatsen att vi har fått positiv kritik från alla de besök som genomförts hos förbandet och det avspeglas givetvis på er. Alla har levererat effekt gentemot våra uppgifter, det vill säga rådgivning, stödprojekt, skapa en gemensam lägesuppfattning och inte minst att förbereda vår avveckling.  Här har alla individer varit viktiga för att den här maskinen ska kunna lösa alla uppgifter. Så här sex månader senare har jag samma känsla som jag hade innan rotationen och jag upplever att mitt arbete blev väldigt lätt eftersom ni har varit självgående och hållit en hög servicenivå mot de svenska enheterna över tiden. Jag skulle egentligen vilja ge ett ”coin” till hela förbandet men tyvärr har jag inte så många. Däremot vill jag gärna uppmärksamma några individer särskilt. Chefen för stödenheten, överstelöjnant Ola Karvonen, chefen för transportgruppen, förste sergeant Erik Lagerström, MOVCON, förste sergeant Kristofer Andersson och chefen för reparationsgruppen, löjtnant Martin Svensson.

Foto: Viktor Andersson/Försvarsmakten

Ola Karvonen genomför en sista uppställning med FS 26 stödenhet.
Foto: Viktor Andersson/Försvarsmakten

Foto: Viktor Andersson/Försvarsmakten

Chefen för FS 26, Micael Berner, tackade alla på stödenheten personligen.
Foto: Viktor Andersson/Försvarsmakten

Jag önskar er alla trevlig resa hem och all lycka, oavsett om ni fortsätter inom försvaret eller går ut i det civila, avslutade Micael Berner.

Officiell blogg

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 39.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *