Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

FS 26 tar över

afghanistanstyrkan

Himlen mörknar och vinden tilltar. De senaste dagarna har väderleksrapporten lovat sandstorm och regn i Mazar-e Sharif. Några ögonblick senare knastrar det mellan tänderna av sand som letat sig in i munnen på soldaterna och officerarna som står uppställda på flaggplan.

Fanvakten från FS 25 genomförde hela ceremonin utan problem trots sandstormem. Foto: Magnus Lindstedt/FS 26/Försvarsmakten

Fanvakten från FS 25 genomförde hela ceremonin utan problem trots sandstormen.
Foto: Magnus Lindstedt/FS 26/Försvarsmakten

I nästan sju månader har familj och vänner till personalen som tjänstgjort i FS 25 kunnat följa dem här på Afghanistanbloggen. I dag genomfördes en presskonferens och en ceremoni på Camp Northern Lights för att markera att FS 26 nu officiellt tar över ansvaret i Afghanistan. Avgående chefen för Nordic-Baltic Transition Support Unit (NB TSU), överste Peder Ohlsson, lämnade över befälet till överste Micael Berner. Förutom pågående och avgående chef samt särskilt inbjudna gäster deltog även generalmajor Jörg Vollmer, chef för Isafs styrkor i norra Afghanistan och ambassadören Jonas Westerlund.
När ceremonin var över kom också det utlovade regnet.

Överste Micael Berner övertar befälet över NB TSU från överste Peder Ohlsson. Foto: Magnus Lindstedt/FS 26/Försvarsmakten

Överste Micael Berner övertar befälet över NB TSU från överste Peder Ohlsson.
Foto: Magnus Lindstedt/FS 26/Försvarsmakten

FS 26 är Sveriges sista operationella bidrag till den internationella säkerhetsstyrkan i Afghanistan och kommer att tjänstgöra fram till i maj. Under den tiden hoppas vi kunna bjuda våra familjer och vänner på berättelser och bilder från vår vardag på denna blogg.

Vi önskar soldater och officerare i FS 25 en lycklig resa hem och riktar ett stort tack till familj och vänner som följt FS 25 under tiden i Afghanistan. Utan er hade det inte varit möjligt att genomföra insatsen.

Officiell blogg

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 37.

2 kommentarer

  • Emma Lindh 1 december 2013 23:53

    Varje dag kikar jag in här för att få en glimt från er vardag, långt där borta. Här hemma har vi firat första advent idag utan en enda snöflinga (åtminstone i Norrköping) och temperaturen var närmare 6-7 grader mitt på dagen. Det blåser riktiga höstvindar. Imorgon ska mamma posta ett stort paket som vi hoppas kommer fram till jul. Det är till dig syster yster Anna och alla ni andra som gör ett fantastiskt jobb i Afghanistan.

    /Lillasyster Emma

  • Ulf Löwenmo 1 december 2013 22:44

    Jag saknar Er.
    Ulf Löwenmo

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *