Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

FS 25 på plats

afghanistanstyrkan

WEB_Kitta_DSC9389

Nu är nästa svenska afghanistanstyrka, under ledning av Peder Ohlsson, på plats i det svenska uppdragsområdet i Mazar-e-Sharif. På söndag tar förbandet formellt över ansvaret från FS24, som då kan åka hem efter ett väl utfört arbete.

Under den senaste månaden har merparten av förbandets medlemmar i olika omgångar anlänt till Afghanistan för att sätta sig in i och successivt ta över sina specifika arbetsuppgifter.

Redan för en månad sedan anlände enheten NSE, National Support Element, för att förbereda mottagandet av resten av förbandet.

Inom kort är samtliga på plats för att lösa sina uppgifter. Om sju månader, i december, blir förbandet avlöst av FS26.

Foto:  Henrik Klingberg
Text:  Mats Laggar

Officiell blogg

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 37.

5 kommentarer

 • Cecilia W 17 maj 2013 18:02

  Ja nu blir det till att följa denna blogg mer frekvent då lillebror befinner sig där nere med FS25. Hoppas på mycket info och många bilder, så man känner sig delaktig!
  Lycka till nu FS25, tänker på er!

 • Lotta 17 maj 2013 10:52

  Tack för denna blogg .Den har hjälpt oss i familjen att känna att vi har varit nära vår son under hans tid i Fs24.Nu längtar vi bara att han ska komma hem 11 dagar kvar

 • Jeanette Andersson 16 maj 2013 14:57

  Det har varit en bra "introduktion" som anhörig att få ta del av FS 24:as vardag för att få lite inblick i hur livet för FS 25 kommer att kunna gestalta sig from nu och fram till lucia 2013. Härligt att ni fullgjort ert uppdrag alla i FS 24 och välkomna hem!
  Hoppas att någon från FS 25 fortsätter att skriva i bloggen så att vi kan få en liten del i ert liv så här på avstånd!
  Hälsningar från Umeå till alla i FS 25!.

 • Hasse Ljungdahl 15 maj 2013 22:47

  Instämmer med Gustav, fantastiskt bra information! Tack FS 24 vi är stolta över er och välkomna HEM, inte minst du Rasmus!!

 • Gustav 15 maj 2013 21:03

  Hej, jag visste inte att denna bloggen fanns förrän min bror åkte ner med FS24 och sedan starten på den 6 månaders period så har jag nästan dagligen kollat bloggen. Tycker att den är ett mycket bra verktyg för oss anhöriga att se och veta vad som händer "där nere". Speciellt roligt när man ser den anhörige på bild och att denne verkar må bra.
  Jag hoppas att det finns liknande insatser man kan anmäla sig till efter fullgjord GMU:n och lite arbetserfarenhet.
  Jag hoppas såklart även att det går minst lika för er i FS25 och även efterföljande och jag kommer att fortsätta läsa bloggen och alltid hoppas på bra nyheter.

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *