Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Besök på kvarterskliniken

afghanistanstyrkan

D2X_0069

Under tisdagen genomförde Papa Lima en patrull till en klinik i närheten av Camp Northern Lights. Man har samlat in pengar för att kunna förbättra villkoren på kliniken och nu fick man äntligen se resultatet.

– Vi har finansierat en vattentank, renoverat en trasig vattenpump, köpt två luftkonditioneringar, ett kylskåp och fem takfläktar. Vi har också gjort i ordning läkemedelsförrådet med hyllor och bänkar, berättar Steve Månsson, chef för sjukvårdsplutonen.

Hela kalaset gick på 2222 dollar, pengar som donerats från ordensällskapet Tempelriddarna där Månsson är medlem, Fältartisternas spelkassa från deras besök i vintras, samt intäkterna från den våffelförsäljning som äger rum på CNL varje fredag.
– Det gjorde gott i själen att se hur fint de har fått det, avslutar Månsson.

Text och foto: Kajsa Linnarsson, PAO

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 40.

1 kommentar

  • Henrik 8 maj 2013 09:15

    Detta gör gott i själen att se.

    Kämpa på därnere och var försiktiga; vi är många här hemma som stöder er till 110 %.

    /Henrik

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *