Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Fältartist boost…

afghanistanstyrkan

Under den gågna veckan har förbandet FS23 förärats med ett besök av Sweden Armed Forces Entertainers. Det har varit en fullspeckad vecka för fältartisterna, så att alla soldater ska få så mycket positiv input som någonsin är möjligt.

Det märktes verkligen att det var proffsmusiker vi fick besök av. Det var en varierad reportoar som framfördes med ackurattess och en härlig energi som smittade av sig. Flera av föreställningarna avslutades med låten ”Stad i ljus”, där alla soldater hjälpte till med en kraftfull allsång – ståpäls, som Gunde hade sagt.

Jag tycker att ni skall fråga de som varit på stand up hur vår CO uppfattas av en stå uppkomiker och vem ”Foppa” är. Kolla också hur Livgardet och Prio fungerade under fältartisternas pårustning.

Försvarets fältartister är en sammansättning av duktiga professionella artister, musiker, arrangörer, komiker, skådespelare, ljud/ljus-tekniker eller dansare som genomgått en utbildning för att kunna serva försvarsmakten med underhållning. ”Våra” fältartister hade Kristoffer Appelquist som fältregissör, vilket innebär att han är chef och sätter ihop en lämplig grupp för uppdraget- han lyckades! Här är de som Kristoffer plockade med sig:

Beatrice Ericsson, sång
Fredrik Bergström, trummor
Kristoffer Appelquist, fältregissör, ståupp-komiker
Barbro Lindqvist, gitarr
Robert Roos, ljud
Hansa Berg, keyboard
Per Björling, bas
Johannes Kotschy, sång

 

Läs fältartisternas egen dagbok från operation flight mode på:http://www.forsvarsutbildarna.se/faltartist/dagbok/dagbok_fs23

 Vid pennan Welfare Suzanne

Officiell blogg

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 34.

3 kommentarer

 • Hedlund 14 september 2012 13:53

  Ni är välkomna tillbaka när ni vill. Tack för att ni gör detta för oss, uppskattas verkligen!

 • Johannes 14 september 2012 09:25

  Tack för en helt underbar vecka! Vilka proffs ni är! :)
  Kraaaaam

 • Marita K 14 september 2012 08:29

  Känner igen två ansikten på fotot, men jag är inte säker. Magnus o Jenny? kram på er alla //M

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *