Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Ny bok hjälper barn till militärer

afghanistanstyrkan

Det kan vara svårt för små barn att förstå varför föräldern åker till ett land med krig. Den nya barnboken ”När jag lånar ut min pappa till landet Osams” hjälper barn att förstå just detta. Boken är skriven av Torbjörn Engelkes som är militär och småbarnspappa.

Inbjudan
Onsdagen 12/9 kl. 19.00–20.00 donerar Svenska veteranförbundet/Fredsbaskrarna ett antal böcker till de avgående missionerna FS24 och KS26 (militär personal som ska åka till Afghanistan och Kosovo). Böckerna doneras till de småbarnsföräldrar som deltar i missionerna via deras förbandschefer. Medverkar gör bland annat; representanter från Svenska veteranförbundet Fredsbaskrarna, soldathemsförbundet, Individzonen, Familjekolonnen samt Försvarsmaktens anhörigstöd och författaren Torbjörn Engelkes. I samband med donationen hålls även en enklare ceremoni och presentation av boken. Möjlighet till intervju finns efter klockan 20.00 eller via telefon. Platsen är Soldathemmet som ligger vid Livgardet i Kungsängen. Media inbjuds att delta. Mer information finns bland annat på www.familjekolonnen.se och www.fredsbaskrarna.se.

 För mer information, ring överstelöjtnant Torbjörn Engelkes, 0701-466499 alt. presskontakt Per-Ola Mjömark, 0708-538075. Livgardets växel nås via 08-584 54000.

Officiell blogg

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 34.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *