Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Nytt namn på den militära enheten

afghanistanstyrkan

Task Force Northern Lights.

Det är det nya namnet på den militära delen av den svenska insatsen i norra Afghanistan. I början av veckan gick det övergripande chefskapet för det svenska ansvarsområdet över till ambassadör Henrik Landerholm. Det är många nya namn att hålla reda på när det gäller benämningen för de fyra provinser i norra Afghanistan som ligger under svenskt-finskt ansvar.

Fram till måndagen den 12 mars kallades ansvarsområdet för Provincial Reconstruction Team (PRT) och hade den militära befälhavaren överste Anders Löfberg som chef. När ambassadör Henrik Landerholm tog över chefskapet byttes namn till Transition Support Team (TST). TST består av en civil funktion och en militär enhet. Den miltära enheten kommer fortsättningsvis att benämnas Task Force Northern Lights, TF NL.

Officiell blogg

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 34.

2 kommentarer

 • afghanistanstyrkan 24 mars 2012 07:41

  Missionsutbildningen varierar något i tid men är cirka 3-4 månader/Red

 • Mustafa K. Hasan 21 mars 2012 20:23

  hej!

  jätte bra blogg! jag har ba en liten fråga…

  hur lång är utbildningen till utomlandstjänst i Afganistan efter GMU? alltså hur länge tar det efter man har gjort GMU till man sätter sig på planet och lyfter för tjänstgöring i Afganistan?

  Tack!

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *