Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Skjutövning på Camp Mike Spann

afghanistanstyrkan

Att skyttesoldaterna närmast dagligen är ute och rullar i insatsområdet är ett faktum. Mer sällsynta är stabspersonalens besök ute i samma insatsområde men de förekommer. En stående möjlighet är skjutövningarna på den amerikanska basen Mike Spann inte långt ifrån Camp Northern Lights och idag var de tämligen välbesökta.

Grunderna först. Liggande eller stående skjutställning från 30 m. Foto: Erik Berglund/Försvarsmakten.

 En viss fältmässig standard krävs av alla som gör utlandstjänst. Baskunskaper i sjukvård och grundläggande stridsteknik är ett par exempel, för först och främst är alla soldater. Även om man har en skrivbordstjänst som inte i sig kräver några större stridsfärdigheter måste alla kunna försvara sig vid händelse av attack mot campen eller fordon.

 Flera inom staben är rutinerade instruktörer och officerare och de utgör ett stort stöd för mindre erfaren personal.

Major Christian Heine leder sin grupp under en fientlig attack. Foto: Erik Berglund/Försvarsmakten.

 – Alla måste öva och alla måste öva på grunderna. Det är som att värma upp i idrott. Efter uppvärmningen kan svårare moment läggas in och deltagarna kan utvecklas, säger Lars Westerberg, training officer.

 

 

 

 

En rökgranat briserar. Röken skymmer sikten för fienden och underlättar reträtt. Foto: Eric Pütsep/Försvarsmakten.

 

 

 

 

 

 

 

Erik Berglund, Public Affairs Officer

Officiell blogg

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 34.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *