Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Huvudförrådet, FS21, Camp Marmal

afghanistanstyrkan

Huvudförrådet består av 9 förrådsmän som utöver förrådsuppgifterna även har deluppgifter såsom ammunition, drivmedel och köra lastbil samt hjullastare. Vi tillhör NSE och jobbar på Camp Birka.

Våra uppgifter är bland annat: Att byta hämta och lämna utrustning som kompanierna i området vill ha ut. Uppföljning och hantering av ammunition och drivmedel. Förbereda lastning av flygplan. Förbereda lastning av helikopter med amerikanskt pall system som kallas pallett. Ta emot och lossa flygplan, som kommer ifrån Sverige med materiel. Skicka vidare materiel inom Afghanistan, som kommer ifrån Sverige. Samverkan med Norska NSE, för att transportera utrustning med lastbil till Sheberghan och Meymaneh

På sistone har vi lagt ner en hel del med att hjälpa Tactical Unmaned Airiel Vehicle (TUAV), att komma på plats med all sin utrusnting, som kommit ifrån Sverige. Den senaste tiden har vi hjälpt och fått hjälp av de andra nationerna som finns på campen. Holländska NSE har kommit ner, och de förbereder inför sina flygplan, F-16 ankomst. De har fått hjälp av oss med att flytta utrustning och ordna inför flygbesättningens förläggning.

Vi har själva fått hjälp av norrmän, finnar, holländare och tyskar, för att kunna ta emot gods som kommit på flyg och tåg. Detta för att det tidsmässigt kommit tätt inpå varandra.

Nu är det 100 st dagar kvar i området.

NEC ASPERA TERRENT

/ Personalen på HF FS21.

Officiell blogg

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 34.

1 kommentar

  • birgitta beckman 18 augusti 2011 14:56

    nec aspera terrent. Snyggt med latinska sentenser, men en översättning vore nog på plats för dem som inte läst latin.Birgitta

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *