Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Sjuksyster med pansarterrängbilen som ambulans

afghanistanstyrkan

När militära operationer planeras står de mobila sjukvårdsteamen högt på listan. För svenska soldater innebär ”fältambulansen” att kvalificerade livräddande insatser kan sättas in direkt på plats vid skador långt ute till fält. Läs mer.

Officiell blogg

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 34.

4 kommentarer

 • Rasmus 23 augusti 2011 19:17

  Hallå!

  Jag var inne lite och kollade på bloggen och såg just det här med sjukvård.. Och då jag själv läser till undersköterska och har en plan på att bli ev. sjukvårdare inom FM så har jag tänkt lite på att göra ett projektarbete om just Afghanistan nu när jag går sista året.
  Så jag har en fråga, om det på något höger eller vänster skulle gå att får göra detta projekt på ett sjukhus i Afghanistan?
  När jag tidigare har frågat andra inom försvarsmakten så verkade de lite skeptiska, men tyckte ändå att jag kunde fråga! Man kan ju som sagt inte få mer än ett nej!

 • FD. värnpliktig A8, Boden 18 augusti 2011 04:12

  Tycker det är intressant att så fort det gäller sjukvård så är alltid en kvinna i fokus (gärna i shorts och flip-flops :P) är det strid så är det (gärna kamouflerad ) män som gäller... JÄMO?

 • Byggare Bob 9 augusti 2011 12:41

  Länken fungerar inte, här är den rätta:

  http://www.forsvarsmakten.se/sv/Internationella-insatser/Afghanistan--Isaf/Nyheter/Sjuksyster-med-pansarterrangbilen-som-ambulans/

 • Fundersam 9 augusti 2011 02:12

  Handlar det om en "sjuksyster" (och i sådant fall, vad är det?), ambulanssjukvårdare, eller en legitimerad sjuksköterska?

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *