Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Midsommarhälsningar från NSE och SAE

afghanistanstyrkan

Idag har NSE och SAE haft gemensamt midsommarfirande tillsammans med gäster ur det finska och norska NSE:na samt ur RC N HQ. Sill, knäckebröd, alternativ gräslök (=purjolök) och lokalt odlade meloner med mera stod på menyn. Övriga tillbehör av flytande sort fanns av förklarliga skäl inte tillgängliga emedan såväl NSE som SAE hade beredskap att lösa respektive uppgifter parallellt med firandet.

Thomas, Chef för NSE, ledde allsången och ackompanjerade med gitarr till allas jubel. Därtill hade han  dagen till ära skrivit egen text till melodin ”Jag hade en gång en båt”, vilken framfördes med stor entusiasm efter att Thomas hejat på kören en aning. Efter lunch och allsång väntade lekar ordnade av det yngre gardet vid NSE. I samband med uppstarten av dessa kom den obligatoriska midsommar-regnskuren, ni vet den där som alltid kommer då sillunchen skall avnjutas under den nyss molnfria himlen. Denna gång var det dock inget regnmoln som var upphov till regnskuren utan den tyska flygplatsbrandkåren som raskt rullade in och gav oss en svalkande dusch i den drygt 40-gradiga värmen.

Såväl garageplan som NSE:s lokaler var smyckade i midsommarskrud med vad som står till buds här på Camp Marmal. Vackrast var nog gåvan från det norska NSE:t i form av en midsommarstång.

Thomas och Magnus med personal i NSE och SAE önskar er läsare glad midsommar!

/Magnus Carlsson, C SAE ISAF MEDEVAC

Officiell blogg

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 34.

5 kommentarer

 • Cecilia Stenholm 28 juni 2011 11:58

  Vilket jobb med midsommarstången.Den blev ju jättefin. Man blir ju tårögd.
  Tur att ni fick duschen också. Blev själv plaskvåt när det (självklart) kom en rejäl skur mitt under vår lilla cykeltur (56km) till midsommarfirandet. När man fått på sig regnkläderna så är det fint igen, resten av turen. xD
  Keep safe!

 • Molly 26 juni 2011 21:30

  Håller med dig Sebastian Dom förtjänar all uppmärksamhet
  Midsommar i Stockholm har varit Blöt det blöta kom uppi från

 • Sebastian 25 juni 2011 18:43

  Hälsningar från västsverige, ni gör en betydande insats och ni förtjänar all uppmmärksamhet och uppskattning ni kan få!!

 • MammaMia 25 juni 2011 03:57

  Låter härligt att ni firar lite midsommar! Här i mellansverige kom också den sedvanliga regnskuren dock från vanliga regnmoln men som tur var så kom endast några få droppar!

  Ha en fortsatt god midsommarhelg!

 • Michael Nilsson C FS20 24 juni 2011 19:43

  Till Er alla på FS21 vill jag önska en Trevlig Midsommar!
  Ta hand om Er och fortsatt lycka till i Ert uppdrag!

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *