Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Ny stridsväst i Afghanistan

afghanistanstyrkan

I dagarna får samtlig personal i den svenska Afghanistanstyrkan nya stridsvästar och vissa enheter har redan börjat använda västen under pågående uppdrag.
– Den nya västen är helt klart ett lyft, säger Alexander Andersson, soldat och förare på ett av de svenska skyttekompanierna.

Läs mer på Försvarsmaktens hemsida.

Officiell blogg

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 34.

3 kommentarer

 • TB 21 juni 2011 20:16

  Den nya västen är ett mycket bra koncept! Detta är något som vi alla soldater har väntat på, dessutom kommer den utvärderas och då kan de förbättra västen och fickorna etc utifrån specifik befattning. Äntligen är det någon som tänkt till. Och jag tycker inte man ska jämföra västen med våra internationella kollegors utan den här västen är byggd för att man som enskild soldat ska kunna modellera den efter sin egen befattning och sitt eget behov. Kittning a'la stridväst 2000 är äntligen över!!

 • John 21 juni 2011 13:22

  Jag tror västen blir suverän. Den är genomtänkt och av mycket bra kvalitet. En sak som jag har lärt mig genom åren är att man får acceptera materielen man har tillgång till och lära sig hantera den. Är man en tillräckligt bra soldat skall nog inte stridsvästen vara det som fäller avgörandet. Hur bra är du André?

 • André 18 juni 2011 21:19

  Tyvärr är det ju synd att det är rena skiten... När ska svenska försvarsmakten lära sig vad MOLLE är och titta på sina internationella jämlikar. Ett sånt framåt land som Sverige är rent teknikmässigt etc så kunde man förvänta sig bättre prylar...

  Katastrof.

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *