Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Nattpass på Camp Birka, Marmal-basen

afghanistanstyrkan

Under de senaste veckorna har vi som jobbar på Camp Birka tagit emot nya fordon ifrån Sverige. Eftersom flygen startar i Sverige normal arbetstid så innebär det att vi tar emo dem i Afghanistan mitt i natten.

Det är ett högt tryck på bilarna här nere och det har innburit att våra mekaniker och reservdelsmän i reperationstroppen till stora delar jobbat ifrån dess att flyget landar strax efter midnatt tills att vi kan leverera bilarna till förbandet på Camp Northern lights.

 

Det vi gör efter att vi tagit emot fordonen ifrån flygplanet är att kontrollera att allting är som det ska vara och reparerar det som har gått sönder under transporter till Afghanistan.

Reptroppen som är ligger under enheten National Support Element består av Chef och hans ställföreträdare och tre stycken grupper. Grupperna har olika ansvarsområden men hjälper varandra över tiden. Hjulfordonsreperations gruppen tar hand om samtliga förbandets fordon och har även bärgningsberedskap för Sveriges fordon.

Specialreperations gruppen lagar allt som inte är fordon vilket kan vara allt ifrån Vapen, Radioutrustning till löparband till våra träningsgym och sist men inte minst så har Reservdels gruppen som har hand om alla reservdelar till alla svenska fordon och utrustning som finns i Afghanistan.

Vi är totalt 19st som jobbar på Reperationstroppen och arbetar som en normalstor svensk verkstad. Vi får även hjälp av Driftstödsgrupper som finns på respektive kompani som tar hand om och lagar sina egna fordon så långt det är möjligt.

/Tommy

Ställföreträdande Chef Reptroppen, National Support Element

Officiell blogg

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 39.

2 kommentarer

  • L 8 juni 2011 09:27

    Jättekul när ni berättar om ert arbete och slänger med nån bild, mer sånt!

  • HH 10 juni 2011 07:11

    Åh vad kul att läsa & se hur ni har det. Må så gott i värmen ;-)

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *