Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

FS21 tar befälet på FOB Monitor

afghanistanstyrkan

Vid en ceremoni vid den svenska campen FOB Monitor i Sheberghan lämnade FS20 över ansvaret för det svenska truppbidraget i provinsen Jawzan till FS21. Ceremonin genomfördes i närvaro av särskilt inbjudna gäster som fick se major Ulf Ahl lämna över stafettpinnen till kompanichefen major Magnus Frykvall.

I samband med ceremonin hedrades flera lokala förmågor för ett gott samarbete under FS20:s tid, ett samarbete som FS21 avser att fortsätta och fördjupa. Vid ceremonin närvarade provinsguvernören i Jawzan, Mohammad Alem Sayi som uttryckte sin tacksamhet till FS20 och hälsade FS21 välkomna.

Efter ceremonin serverades en traditionell afghansk måltid i matsalen, en måltid som gav tillfälle att knyta många värdefulla kontakter med våra afghanska samarbetspartners. Kompaniet som nu tar över i Sheberghan utgörs till huvuddel av officerare och soldater vid Skånings kompani, Skaraborgs regemente. Under ett antal månader har kompaniet tränat och genomfört förberedelser vid Livgardet i Kungsängen.

Kompaniet är väl förberett, stämningen är god och viljan att göra ett bra jobb genomsyrar förbandet.

FOB Monitor, som kommer att vara vårt hem under det kommande halvåret är nästan färdigbyggd. Dock återstår en del utmaningar för att få den i helt färdigt skick. Tack vare duktiga hantverkare från Sverige sker det hela tiden framsteg och vi hyser inga tvivel om att vi på sikt kommer att få en fantastisk camp.

2. skyttekompaniet RL/ Capt Johan Bilder: Ola Olsson, FS20

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 40.

8 kommentarer

 • Anna 29 maj 2011 16:10

  Det ser högtidligt ut! Hoppas den goda andan håller i sig och att ni kommer att trivas gott! Men framför allt, fortsätt göra ett bra jobb!

 • Calle 29 maj 2011 18:40

  En helt administrativt tips till ni som sköter det tekniska på bloggen:

  Lägg in tillägget "Shadowbox JS" till WP så blir det mycket mer lätthanterligt att klicka på bilder.

 • Robert Andersson 29 maj 2011 19:01

  Det måste vara skönt för många, både soldater och anhöriga att att FS20 nu får åka hem efter att ha gjort ett fint jobb. Nu är det Skånings Kompanis tur att representera Sverige. Jag hyser inga tvivel om att ni kommer att göra sitt bästa. Lycka till!

 • L 30 maj 2011 09:09

  Lycka till FS21!

 • Cecilia 30 maj 2011 15:20

  Skönt att bloggen är uppe så man får lite lägeskoll.
  Lycka till så mycket. Jag håller tummarna för FS21.

 • Mamma Ann 31 maj 2011 10:36

  Lycka till med ert arbete, FS21.

 • Jenny F 31 maj 2011 17:03

  Ser fram emot att få följa er tid. Skulle gärna se fler och tätare inlägg på denna bloggen :)

 • Nina Marklund 2 juni 2011 19:03

  Hittade bloggen och tänker följa er tid på plats. Hoppas ni får tid och ork över så att ni kan skriva hur ni upplever ert uppdrag.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *