Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Välkommen till FS21:s blogg!

afghanistanstyrkan

Från dagens datum och fram till sent i december kan anhöriga och andra intresserade följa FS21:s insats och vardag i Afghanistan på denna blogg. Det är soldaterna själva som skriver inläggen och tar bilderna.

Väl mött!

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 40.

27 kommentarer

 • andekr01 18 april 2011 11:39

  Bra med blogg, ska bli intressant och se vad som händer under det kommande halvåret för er. Dock en fråga avseende vapenskölden: har inte den nedre stjärnan hamnat lite fel?

 • Leif Rosander 18 april 2011 18:12

  Bra initiativ med denna blogg.

 • Sötnöten 20 april 2011 23:16

  Härligt å se att ett nytt gäng tar vid! Kommer följa er här på sidan, likt som jag följt min soldat med kollegor under FS20. Stort lycka till med er jobb nere i Långtbortistan!

  Hälsningar Sötnöten

 • Märit Blomkvist 30 april 2011 11:01

  Hej!
  Vad jag har letat efter det här!!
  Jag har en sluten grupp på FB som heter "Hemmahjältar FS21"
  som jag skulle vilja att ni vidarebefordrande till era anhöriga.
  Det behövs olika sätt för oss här hemma att kommunicera med
  varandra på .
  Kram Märit

  • Afghanistanstyrkan Märit Blomkvist 2 maj 2011 13:59

   Bra initiativ! Jag lägger upp info om gruppen "Hemmahjältar FS21" på bloggen strax.

   /Pelle Vamstad

 • Stolta mamman! 4 maj 2011 22:02

  Nu är det dags... Mycket spännande och lite läskigt!
  Kommer att följa allt som händer här på bloggen! :)

  • MammaMia Stolta mamman! 5 maj 2011 23:52

   Skönt att de kommer iväg ...så att de kommer hem snart. Håller med om att det är både spännande och läskigt!

 • Martin 11 maj 2011 14:56

  Var rädda om er där nere! Ta hand om varandra!

 • Maria Dahlgren 16 maj 2011 10:01

  Lycka till med ert uppdrag där nere! Och ta väl hand om varandra!

 • Maria Mettenleiter 18 maj 2011 11:22

  Kommer ej in pá ”Hemmahjältar FS21″? Min bror áker pá tisdag .

  • Amalia Maria Mettenleiter 20 maj 2011 17:38

   Jag hittar inte i heller den. Fick dock en grupp som heter FS21 anhöriga :)

 • Christina Granberg 19 maj 2011 21:07

  Hoppas allt är väl med er alla därnere. Ta hand om varandra och ha det så bra ni kan!

  Hälsningar Christina och Per

 • En mamma 20 maj 2011 06:58

  Hur går man med i grupperna på Facebook ?

  • MammaMia En mamma 20 maj 2011 23:05

   Här på första sidan (Hem) så finns en länk till Facebook "Hemmahjältar FS21" klicka där. Du måste ha en sida på Facebook själv för att kunna vara med där. Lycka till!

 • Linda 23 maj 2011 07:51

  Jag gillar detta med att ni har en blogg så vi kan läsa om allt ni gör. Jag känner mig mycket lugnare på ngt sätt när den finns. Min bror ska åka för andra gången ooch jag kände första gången att denna blogg hjälpte mig mycket. Det känns inte lika långt bort på de viset. Lycka till där nere Ni är allihopa mina hjältar //Stolt syster i Uppsala

 • Yvonne Hultgren Fendell 23 maj 2011 19:10

  Eftermiddag någonstans i Sverige många tankar som far genom huvudet.Hur går det och hur mår ni du?.Skönt att det finns en plats man kan gå till och få information. Har stor respekt för uppdraget ni gör en fantastisk in satts.Men en gnagande oro finns där hela tiden. Skönt att ni kom ner till sist det blev en lång väntan. Tänker på er dig hela tiden Många kramar

 • Rikards Sara 23 maj 2011 21:57

  Ja så kom då till slut den här dagen också. Det senaste månaderna har gått ruggigt fort o idag fick jag hålla om min älskade karl för sista gången på bra länge. Skönt ändå att de äntligen får komma iväg, så mkt som de tränat för detta, men det känns ju personligen inget vidare i hjärtat o magen just nu... Kämpa på där ute allihopa! Vi sitter alla i samma båt, o det är skönt att veta att man inte är ensam med alla känslor... O ni soldater som är där nere- se till att göra ett bra jobb, samla nya erfarenheter o kom sen hem ordentligt till oss i Svedala!

 • Yxa FS18 26 maj 2011 06:47

  Dåligt med uppdateringar på bloggen.
  Kanske mycket i början. Mer bilder vore trevligt.

  All lycka i missionen speciellt till alla er som oxå var på FS18!

 • Mats Flodin 26 maj 2011 09:51

  Hej! Inte helt lätt att hitta denna då tidigare missioner använt fs.xx
  Kan ni inte lägga in en länk på http://www.fs21.se/ till denna blogg. Nu står det
  "Här kan anhöriga och andra intresserade följa vår vardag inom utlandsstyrkan.
  Bloggen produceras av soldaterna själva, från utbildningen i Sverige och senare direkt från Afghanistan."

 • Per Carlman 27 maj 2011 18:36

  När kom Ni iväg efter datorkrånglet i Örebro? Är Ni framme i Afghanistan? Har inte hört något sedan i tisdags...

 • Yvonne Hultgren Fendell 28 maj 2011 20:08

  Aftonbladet idag Lördagen den 28 maj
  Sveriges bidrag i Afghanistan och Libyen är de svåraste och viktigaste insattser ett land kan åta sig. Inte alla länder tar sig frivilligt an dessa uppdrag och utmaningar,men människor världen över är beroende av dem som gör det. Och vi ska tillsammans skapa en säkrare värld. Viktig information till er som gör jobbet tyckte vi här hemma jätte kram till er alla

 • ina claesson 31 maj 2011 10:32

  Samuel och Sandra skickar kramar till brossan och vill tala om att de nu kan både klockan och lärt sig simma... Var rädda om er allihopa och ha en bra tid men vi saknar er såååå

 • Yvonne Hultgren Fendell 20 juni 2011 10:23

  Sen morgon i södra Sverige regnet forsar ner men det är inte ovanligt på dessa breddgrader. Första anhörigträffar är genomförd i Skövde och vi var klart där.Bra information lite lite bilder. Lokalen kanske inte var den bästa svårt att höra alla frågor och kommentarer. Tänker på att om man som jag hör lite Illa. Förstår att det är oroligt på vissa platser. Väldigt varmt och jag förstår att det är ett stort problem. Nya stridsvästar på väg vilket är en annan positiv sak. Ni gör en fantastisk insats och som förälder är man både stolt och orolig. Många tankar går till er alla

 • Yvonne Hultgren Fendell 31 juli 2011 11:49

  Nu är det dags för sonens första ledighet det ska bli underbart att han får komma hem och trampa svensk mark. Vi i familjen ligger liksom i beredskap och man lever med en ständig oro.Att få komma hem och uppleva lite av vår underbara sommar med regn och lagom värme.Värmen i Afghanistan har och är olidlig vad jag förstår så detta är inte ironi utan jag tror att man uppskattar lite ljummet regn.Vi tycker att informationen varit bra det går att hålla sig något uppdaterad på vad som händer och det känns bra. Det känns som man varit något underbemannade och det är inte bra för att kunna prestera och göra sitt yttersta måste man få vila för att ladda batterierna detta tycker jag är en ytterst viktig fråga när man ska prestera på topp.Detta har varit en hemsk period för alla med mycket svåra saker just i dag en tragisk händelse med en bomb som dödat många på en polisstaton..Får man inte vila blir skador och misstag fler. Längtar efter att få hem dig

 • Yvonne Hultgren Fendell 18 september 2011 16:03

  Nu är det segt tycker jag väntar på den 2 ledigheten och att du ska komma hem till oss.Det har varit många händelser under denna perioden. Har följt så mycket jag kan via Dagens Nyheter och program 1 på radion. Hösten står för dörren rätt skönt för då vet jag att snart är det slut.Hoppas att det har blivit något mindre av värmen som har varit ett stort problem och att även ni får det lite svalare.Va rädda om er alla och snart ses vi MÅNGA kramar från en mamma

 • Yvonne Hultgren Fendell 5 november 2011 11:05

  Nu börjar det närma sig slutet för FS 21 och det ska bli skönt få hem våra anhöriga. Jag har många funderingar kring hur vi i hemlandet tar hand om våra soldater som kämpar för demokrati och mänskliga rättigheter. Såg ett program från Köpenhamn där en krogägare bjöd alla hemkommande på Stor lunch föratt fira hem kommandet och att man var stolt för det jobb som var gjort. Här i Sverige får man nästan skämmas om

  man säger att man har en anhörig som gör utlandstjänd. Jag har hamnat i ett otal diskussioner med människor som har många åsikter och lite kunskap vad vi gör där. Jag säger vi för alla som har en eller flera anhöriga utomlands är delaktiga i detta uppdrag. Just i dag när jag tänkte på mina nära och kära blev jag upprörd över vårt land som inte bättre informerar om uppdragen och våra mål. Det borde finnas en infosida i tex DN där man dagligen tog upp saker som händer stort som smått. Menar då inte sådant som kan äventyra säkerheten.TÄnker på er KRAM

 • Yvonne Hultgren Fendell 3 december 2011 12:03

  Nu är det över för denna gången och vi kan andas ut. Vi ser fram emot att få rå om varandra och en härlig jul. Ni har gjort en fantastisk insats . FS 22 ni har en stor uppgift framför och tänk på att ni SPELAR ROLL och gör en FANTASTISK insats Många kramar från en mamma.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *