Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Svensk-norskt brobygge

214ingkomp

Under dagen har kompaniet gemensamt med det norska överskeppningskompaniet upprättat ersättningsförbindelse med den från Sverige medförda bron, Krigsbro 4.

Brobygge lett av 214 Ingkomp

Arbetet inleddes under förmiddagen med att maskiner från maskinkompaniet plogade snö och grusade upp och jämnade till de gamla brofundamenten. Därefter transporterade stab och trossplutonen fram brodelarna till broslagningsplatsen.

Stark norsk manskraft

Under tiden hade utstakning av brolinjen påbörjats och lanseringsplanet börjat byggas. När väl bromaterieln fanns på plats kunde en kort utbildning på bron och dess materiel påbörjas.

Bron hart tagit mark på andra sidan avbrottet

Sen tog byggnationen vid och trots det kalla och blöta vädret byggdes bron fack efter fack och efter några timmar stod den upprättad för att kunna ta brigadens fordon. Innan bron kunde tas i bruk var det tvunget att provtrafikera. Idag provtrafikerades bron med C 214 ingkomp ledningsvagn.

Provtrafikering med C 214 Ingkomp ledningsvagn

Kompaniet är glada och stolta över det goda samarbetet med den norska ingenjörbataljonen och kan konstatera att det fungerar att medföra broar och upprätta dessa utomlands.

Personlig blogg

214 Ingkomp är ett kontraktsanställt ingenjörskompani, som i dagsläget består av ca 50 st soldater och officerare. Kompaniet löser främst fältarbetsuppgifter inom ramen för 21. Ingbat eller understödjer andra förband med t ex minbrytning, förbindelser, minering eller stridsuppgifter. Kompaniet har förmåga och utrustning att uppträda i hela konfliktspektrumet, från att stödja civila samhället till väpnade konflikter.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *