Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

FRÅGA

11lingonveckorigront

Fick en fråga, här är svaren!

Hur går det för dig i utbildningen?

I detta nu har jag 40min permission från högvakten sitter på en bänk på Kastellholmen och ser ut över Stockholm, så mycket bra! Jag har fått chansen att vara avlösningsförare, vilket är den mest fördelaktiga rollen på slottet. Så även det mycket bra.

Vart i utbildningen är du just nu?

I detta skede är det större övningar för de flesta, men vi går högvakt. Vanligtvis övar man med plutonen, kompaniet eller hela bataljonen inför slutövningen. De kommande två veckorna har just jag den stora slutövningen, Våreld. Därefter väntar två veckor vård innan MUCK.

Hur ska personer med långt hår sätta upp håret på Livgardet? 

På Livhardet har vi knut i nacken med hårnät på kasern. Man sätter upp en tofs, flätar och snurrar sedan ihop och sätter hårnät över. Hårnätet får du, men tofsar och hårspännen behövde vi ha med själva.

När vi bär stridsutrustning eller är i fält har vi fläta.

Allt gott!

Personlig blogg

Följ en icke-stereotyp genom GU:S backar, snår och fantastiska utbildning. Mitt mål med denna blogg är att vidga vyerna för vem som kan genomföra GU, så att ännu fler vill vara med och försvara vår rätt att leva som vi själva vill.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *