Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Hotellfrukost?

11lingonveckorigront

Äntligen hemkommen från att vara bortkommen i Östersunds kyla och snöhögar. Min grupp på 12 personer har den senaste veckan genomfört vinterutbildning. Allt började med en lång bussresa som jag hoppades aldrig skulle ta slut. Önskade innerligt att den skulle ta minst två dygn istället för de planerade 8 timmarna. Det gick enligt mina planer ett tag, och vi stod still på E4-an i runt två timmar, men sedan började det såklart rulla igen.

Det var mer än två månader sedan jag var i fält, och mer än fyra månader sedan jag var gruppchef under fält. Dessutom denna gång med en helt ny grupp. Till dessa oroande faktum las vetskapen om kyla, snö, skidor, sova ensam i snögrop och nya befäl. En underbar blandnings av ångestfyllda ting.

Men vi möttes av gnistrande snö, solsken och blå himmel. Förvisso kyla och träplankor till skidor, men det utgjorde inga större problem. Iallafall inte till en början. Dessutom, nästan så att jag ännu inte förstår att det var på riktigt, vi fick äta hotellfrukost de två första dagarna. Ofattbart. Sjukt. Otroligt.

Mer om vinterutbildningen kommer. Men börjar med två bilder, var av den första sammanfattar hela vinterutbildningen ganska bra. Där ligger jag, med fötterna nästan ur led, i en uppförsbacke, men ack så vackert det är. 

Personlig blogg

Följ en icke-stereotyp genom GU:S backar, snår och fantastiska utbildning. Mitt mål med denna blogg är att vidga vyerna för vem som kan genomföra GU, så att ännu fler vill vara med och försvara vår rätt att leva som vi själva vill.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *