Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Mer yoga mindre vapen

11lingonveckorigront

Ja, “mer yoga mindre vapen”, så lyder ett av mina nyårslöften. Eftersom att jag fortfarande genomför GU och planerar att fortsätta med det så är det svårt att minska på andelen vapen. För att få till nyårslöftet ska jag öka mängden yoga.

För precis ett år sedan åkte jag och en av mina bästa vänner till Indien och utbildade oss till yoga-instruktörer. En av 2017’s klara höjdpunkter. Våren och sommaren efter resan var yogan en del av min vardag. Men i och med grundutbildningen har den rutinen försvunnit.

Lite krasst så har de flesta saker som var en del av min fritid förut försvunnit under hösten. De första månaderna då utbildningen var mycket intensiv och jag i stort sett enbart hann duscha, äta och ta ett djupt andetag innan det vad sovdags gjorde att de försvann. Sedan har det varit svårt, trots att tiden funnits, att återuppta de gamla rutinerna. Det är lätt att bara bli kvar på logementet efter middagen.

Detta beskriver det jag har tyckt varit den största utmaningen under hela hösten. Att till en början hitta tiden för att göra något “fritids-mässigt”, och sedan hitta motivationen att göra det. De flesta med mer “vanliga” jobb eller utbildningar åker hem efter dagen och får därmed ett naturligt avbrott. Det naturliga avbrottet finns inte på samma sätt för oss, eftersom att vi bor och arbetar på samma plats. Men denna vår ska jag försöka skapa det, förhoppningsvis med hjälp av bland annat yogan.

Vill även tipsa er som planerar att genomföra GU: håll kvar vi några av era fritids-rutiner! Kanske är det någon viss träning, läsa bok eller se på en viss serie. För att få ett litet avbrott från utbildningen även i veckorna.

Såhär ska ni finna mig varje vardags-kväll 17.45-20.00 framöver.

Allt gott!

Personlig blogg

Följ en icke-stereotyp genom GU:S backar, snår och fantastiska utbildning. Mitt mål med denna blogg är att vidga vyerna för vem som kan genomföra GU, så att ännu fler vill vara med och försvara vår rätt att leva som vi själva vill.

2 kommentarer

  • 11lingonveckorigront 21 januari 2018 11:23

    Hej!
    Tack så otroligt mycket. Önskar dig ett stort lycka till! //11lingonveckorigrönt

  • Mia Svensson 19 januari 2018 20:48

    Hej! Idag fick jag beskedet att jag kommer genomföra värnplikten med början den 17 september. Att jag faktiskt blev antagen, sambandsoperatör, GB. Något jag ännu inte vet vad jag gett mig på. Men min senaste timme har jag spenderat på att läsa din första 12 veckor, alltså gmu. Småfnissat för mig själv när jag läst vissa delar och insett allvaret i vissa. Men jag vill tacka dig för att du delar med dig så pass mycket. Jag är fortfarande i chock efter beskedet att det faktsikt gick, jag klarade mönstringen men blandade resultat men är överlag nöjd. Ville bara säga att du berör mer än du tror. Kram

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *