Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Vecka 25

11lingonveckorigront

Vecka 25 skulle vara min första vecka år 2018 tillbaka på Livgardet. Så ser det tyvärr inte ut att bli då jag toppade julledighetens förkylning med influensa. Teorin om att sjukdomarna kommer när man väl slappnar av verkar stämma.

I och med det nya årets start vill jag såklart även komma igång med bloggen på samma kontinuerliga basis som tidigare. Kanske tar ett tag att dra igång maskineriet, men det ska minsann gå vägen. Börjar med att dela med mig av två mål jag tar med mig in i 2018’s del av utbildningen:

  • Finna träningsglädjen igen

Gruppträning är min grej. Favoriten är på Friskis&Svettis i min hemstad där alla från 75-åriga Bosse till 20-åriga jag svettas i spinningsalen. Under utbildningen hittills har jag inte fått till någon gruppträning och det hänger inga 75-åriga Bossar i gymmet. Det är en desto mer homogen, mycket vältränad grupp personer. Denna faktor tillsammans med min stora gym-ovana har gjort att träningsglädjen flygit sin kos. Vilket är mycket olämpligt med tanke på den fysiska påfrestningen utbildningen innebär, samt de resultat vi ska uppnå i vår. Är därför mycket angelägen att lösa detta problem under de kommande veckorna. Hur? Klurar ännu på den.

  • Bli en riktigt bra sambandssoldat

Jag har en plugghjärna i mig och jag längtar mycket till att få använda den. Vi har fått se schemat för sambandsutbilningen och det vittnar om minst ett prov i veckan. Låter som skönsång i mina öron. Ser verkligen fram emot att lära mig något helt nytt, både teoretiskt och praktiskt.  

Bjuder på en bild av mitt pepparkaks-konstverk. Skåda en arg Löjtnant (stjärnorna rann ut) och en ledsen rekryt som misslyckats med sitt bivackbygge och tappat bort sitt vapen (ses i bakgrunden av bilden).

Önskar er alla en trevlig vecka!

Personlig blogg

Följ en icke-stereotyp genom GU:S backar, snår och fantastiska utbildning. Mitt mål med denna blogg är att vidga vyerna för vem som kan genomföra GU, så att ännu fler vill vara med och försvara vår rätt att leva som vi själva vill.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *