Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Svullna vader och choklad

11lingonveckorigront

Hur mår jag efter en övning? Jag kan inte helt svara på en generell bild ännu. Har trots allt bara genomfört två tuffare övningar hittills. “Tuffare övningar” definierar jag då som flera dagar i fält med lite mat, lite sömn men fysisk ansträngning.

Direkt efter att övningen avslutats börjar jag känna mig sjuk. Pressen släpper och det känns som att kroppen kommer på vad den varit med om. Ungefär ”juste jag har inte ätit” och ”jag måste verkligen sova NU”.

Ganska omgående brukar vi sedan få mat. Första reaktionen är otrolig hunger, men efter bara några få tuggor känner jag mig mätt och illamående. Är en stor besvikelse när den där fantastiska köttbiten man längtat efter inte går ner.

Så fort vi förflyttar oss in i varma kasern hettar ansiktet något enormt, röd som en stoppskylt blir jag.

En tradition på plutonen är sedan “fältpizzan”. Den beställs till vakten och äts tight ihoptryckta i valfritt logement. För mig är det mer en härlig känsla av att “ha en pizza” än att jag faktiskt äter pizza.

Dagen efter upplever jag bland annat:
Svårt att få på mig byxorna på grund utav svullna vader
Konstig känsla under fötterna
Kan dricka två liter vatten utan att bli kissnödig
Behov av att sova minst 10 timmar i sträck

Dessutom byts illamåendet ut mot enorm hunger. Jag kan och vill äta vad som helst, och blir inte mätt. Mackor, mat, kakor, chips, choklad, ALLT går ner. Denna fas pågår i minst en vecka.

Senaste övningen kryddades dessutom med extra pms-instabilitet. Därför kompenserade jag denna helg med mer choklad och gråt.

Men trots allt detta mår jag ändå så fantastiskt bra. Jag klarade ju det!!

Allt gott!

 

Personlig blogg

Följ en icke-stereotyp genom GU:S backar, snår och fantastiska utbildning. Mitt mål med denna blogg är att vidga vyerna för vem som kan genomföra GU, så att ännu fler vill vara med och försvara vår rätt att leva som vi själva vill.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *