Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Vad gör jag här?

11lingonveckorigront

I början av GU bestod en stor del av motivationen av att inte få skäll. Det städades ytterst noggrant, all utrustning bars korrekt och vi stod helt stilla under ”lystrings ställ”. Nu får vi inte lika mycket skäll längre. Men det gäller att fortsätta prestera utan det. Att fortsätta städa ytterst noggrant, bära all utrustning korrekt och stå helt stilla under ”lystrings ställ”, trots att man inte får skäll om man inte gör det. Detta kräver motivation och hög ambition. För god motivation och hög ambition måste man ställa sig frågan “vad gör jag här?”.

Min formulering om varför jag är här består av två delar, en kortsiktig och en långsiktig. Den långsiktiga består till större del av fina uttryck som “personlig utveckling”, medan den kortsiktiga är mer konkret. Det långsiktiga “varför” vacklar inte, men som jag beskrev i mitt senaste inlägg är det kortsiktiga “varför” just nu inte lika tydligt.

Har inte jag koll på varför jag är här kommer det dessutom drabba mina kamrater negativt. Min lägre motivation och ambition skulle flytta fokus från uppgiften till behovet av att peppa och motivera mig.

Slutsatsen av detta får helt enkelt bli att jag denna helg ska formulera några kortsiktiga mål. Spännande!

Personlig blogg

Följ en icke-stereotyp genom GU:S backar, snår och fantastiska utbildning. Mitt mål med denna blogg är att vidga vyerna för vem som kan genomföra GU, så att ännu fler vill vara med och försvara vår rätt att leva som vi själva vill.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *