Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Nästa mål

11lingonveckorigront

Jag har ett stort behov av att ha mål. Tidigare var det ofta ett sparmål eller en resa. Under GU var mitt första mål att klara Övning OPTIS. När det var avklarat ställde jag om siktet mot att genomföra gruppchef-skolan. De tydliga målen ger mig motivation och höjer min ambition, vilket är viktiga faktorer för att jag ska prestera bra.

Men nu är gruppchefsskolan över och jag letar febrilt efter ett nytt mål. Frågade min Kapten vad jag ska bli när jag blir stor och fick svaret ”Med en godkänd GU finns det mängder av möjligheter”. Det hjälpte inte sådär jättemycket.

Reservoffcier?
Soldat på heltid?
Soldat på deltid?
Jurist?
Eller kanske alltihopa?

Man kan tycka att jag nu, efter 4,5 månad i försvaret borde ha lite koll på vad jag skulle vilja bli och passa som. Men icke. Jag är lika förvirrad som innan. Därför söker jag nu få all möjlig information, och bloggen är ju en perfekt plattform för det. Hur är det att arbeta inom försvaret heltid resp deltid? Någon som är reservofficer och vet hur det fungerar?

Så jag vänder mig till er, förhoppningsvis vet ni det som varken jag eller min Kapten vet. Vad ska nästa mål bli?

Kommentarerna till detta inlägg blir inte offentliga.

Personlig blogg

Följ en icke-stereotyp genom GU:S backar, snår och fantastiska utbildning. Mitt mål med denna blogg är att vidga vyerna för vem som kan genomföra GU, så att ännu fler vill vara med och försvara vår rätt att leva som vi själva vill.

4 kommentarer

 • 11lingonveckorigront 11 december 2017 21:36

  Hej,
  Perfekt, du gör ju precis det jag ser framför mig att jag gör om 10 år!
  Är du utbildad officer eller reservofficer?
  Mitt stora dilemma inför hösten är om jag antingen ska ta tjänst som t-soldad och börja plugga civilt som jurist och läsa till reservofficer i ett senare skede, eller om jag ska ska söka in till reservofficersutbildningen nu för att efter det plugga civilt. Vad tror du?

  Otroligt tacksam för svar! //11lingonveckorigrönt

 • Bengt Linde 28 november 2017 16:28

  Jag har kollat alla dina blogginlägg Du verkar vara en kvinna med mycket jävlar annama Stanna upp ett tag du är ung du ha många möjligheter Skulle du välja fel tag ny sats Jag tror att du med din inställning kommer att landa rätt och bli nöjd med ditt val LYCKA TILL MVH Bengt Linde Som var vpl eldare på HMS Södermanland 1967 Numera glad pensionär i Trelleborg

 • Johan Alexandersson 28 november 2017 14:46

  Hej,

  Är aktiv reservofficer i Armén samt arbetar som jurist civilt. Tycker att det fungerar bra vilket till stor del beror på att min arbetsgivare uppmuntrar till just växeltjänstgöring i Försvarsmakten.

  Du är välkommen att höra av dig om du vill veta mer om mina erfarenheter.

  För övrigt tror/hoppas jag att ni kommer att ha en genomgång i slutet av din GU avseende fortsatta möjligheter till engagemang inom Försvarsmakten. Du kan också läsa på FM karriärsidor: https://jobb.forsvarsmakten.se/sv/vagen-in/ovriga-utbildningar/befals-och-officersutbildning/reservofficersutbildning/

  Vänlig hälsning,

  Johan Alexandersson

 • Lars N 28 november 2017 12:07

  Hej Brita. Jag gick offutbildning. Tid för frågor Jul / nyår. Kramar från Falun

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *