Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Vecka 17

11lingonveckorigront

Vecka 17 har varit en riktigt bra vecka med många nya erfarenheter. Nedan följer ett urval:

“MINST 3 MIL!!!”
“Hur lång tror ni att sträckan var?”, frågade våra befäl oss dagen efter den sju timmars långa marschen. Vi svarade likt rubriken. För det kan inte ha varit mindre än tre mil. Befälet meddelade oss sträckans längd och vi stod förstelnade i chock. Vad sträckan var kommer jag inte att göra offentligt här, i respekt för min egen påhittade bild av verkligheten. Men slutsatsen är att jag ska ägna kommande vecka åt marschträning.

“Popcornmaskin och bowlingbana”
Denna vecka har vi sovit i gruppbivack (googla för bild). De gånger vi sovit i bivack tidigare har vi byggt dem i mörker och resultatet har blivit sådär. Antingen har den blivit för stor och därför har vi frusit, eller har den blivit för liten och någon har fått ligga utan tak och därför frusit. Denna gång fick vi gott om tid och dagsljus, vilket gjorde resultatet enastående i förhållande till tidigare erfarenheter. Befälets instruktion var att inte sluta förbättra förrän vi hade popcornmaskin och bowlingbana. Storleken blev perfekt, taket helt tätt och granris-bädden tjock. Under det täta taket, på den tjocka granrisbädden framför den värmande elden fick jag ihop hela nio timmars skönhetssömn. En helt fantastisk upplevelse som jag kommer ta med mig.

Tack försvarsmakten!
När jag kom hem till kasern på natten mellan tisdagen och onsdagen fick jag en fantastisk överraskning, försvarsmakten hade delat bloggen på sin instagram. Idén till bloggen kom efter att jag skrivit uppdateringar om varje vecka och skickat till familj och släkt. Jag tyckte det var mycket roligt att skriva och hittade en mailadress dit man kunde söka för att starta en blogg hos försvarsmakten. På bara någon vecka var bloggen igång, och sedan dess har det rullat på. Inläggen skrivs när jag är i gott såväl som mindre gott skick, därför varierar kvalitén. Jag hoppas att mina budskap går fram trots stavfel, syftningsfel, ja alla sorters felskrivningar.

Det känns ofattbart att få pryda försvarsmaktens instagram. Ett stort förtroende som jag ska göra mitt yttersta att ta vara på. Vill även uttrycka hur mycket jag uppskattar de kommentarer jag fått. Det glädjer mig något enormt!

Allt gott!

 

Personlig blogg

Följ en icke-stereotyp genom GU:S backar, snår och fantastiska utbildning. Mitt mål med denna blogg är att vidga vyerna för vem som kan genomföra GU, så att ännu fler vill vara med och försvara vår rätt att leva som vi själva vill.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *